Een prettige woonomgeving voor jonge mensen met dementie

De woongroepen voor jonge mensen met dementie bevinden zich op de begane grond. Cliënten kunnen hier onder andere gebruikmaken van de belevingstuin en omringende looppaden. Bezoek is, in overleg en passend binnen het dagprogramma van de cliënt, altijd welkom. Binnen de woongroep woont u samen met 7 andere cliënten. Huishoudelijke taken worden verdeeld. Zo kan het zijn dat u boodschappen doet of juist de maaltijd bereidt. 

We kijken op deze woongroepen vooral naar uw individuele behoeftes om uw zelfstandigheid zo groot mogelijk te maken en te houden. Hierbij spelen uw zorg- en het behandelteam een belangrijke rol. Een vaste dagindeling, structuur en veiligheid staan hierbij voorop. Ook is er veel aandacht voor hobby en sport.  

Zo is bewoner Ismaël dagelijks te horen op Radio Borne in zijn middagshow! Het dagritme is volledig om dit moment heen ontwikkeld. Zo kan Ismaël doen waar hij blij van wordt.  

JMD met koptelefoon

Heldere dagstructuur

Er is een groot verschil wanneer we het hebben over jonge mensen met dementie en ouderen met dementie. Daar waar het bij ouderen vooral gaat over handelingen overnemen en zorg verlenen gaat, gaat het bij jonge mensen met dementie om het begeleiden in het dagelijkse leven.

Middels een heldere dagstructuur met vaste momenten voor activiteiten zoals fitness en een gezamenlijke maaltijd wordt de cliënt in zijn of haar kracht gezet zoveel mogelijk uit het leven te halen. Voor de invulling van de activiteiten wordt er altijd samen met de cliënt besproken wat past en waar persoonlijke wensen liggen. We kijken vooral naar wat wel kan!

Ron is bijvoorbeeld dagelijks te vinden in onze moestuin waar hij heerlijke groenten verbouwt die gebruikt worden in de maaltijden. Daar wordt Ron blij van en wij ook!  

Jonge mensen met dementie

Persoonlijk welzijn

Livio heeft welzijn heel hoog in het vaandel staan. We hechten veel belang aan het persoonlijke welzijn van onze cliënten. Zodat u iedere dag opnieuw een waardevolle invulling kunt geven aan uw leven. Daarbij schromen we creativiteit in oplossingen niet.  

Zo is Rob ontzettend muzikaal! Hoewel het spelen op de gitaar soms wat lastig wordt, zingt hij iedere klassieker uit volle borst en is hij zeer betrokken bij de muziekavonden. 

Jmd met gitaar

Contact met de cliëntadviseur

Wilt u meer informatie over de woongroep jonge mensen met dementie? Neem gerust contact op met cliëntadviseur Jose Kanbier via 0900-9200.​ Zij helpt u graag verder. U kunt ook het contactformulier invullen via onderstaande knop. Onze collega's nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.