Missie

Wij bieden waardevolle, persoonsgerichte zorg in nauwe samenwerking tussen cliënt, professionals, vrijwilligers en naasten. Dit doen wij om het welzijn te vergroten met aandacht voor de eigen regie van zowel de cliënt als de medewerker, door diensten en werkwijzen voortdurend te ontwikkelen in aansluiting op behoeften vanuit een veranderende wereld.

Visie

Wij geloven dat de cliënt een uniek persoon is met eigen verantwoordelijkheid voor zelfzorg en mantelzorg. Binnen Livio heeft de cliënt daarom een actieve rol binnen het zorgproces. Met deze overtuiging en visie zetten onze zorgprofessionals zich iedere dag opnieuw in voor onze cliënten. 

Kernwaarden

Wij geven vorm aan onze missie en visie met onze kernwaarden. Kernwaarden die in al onze beslissingen leidend zijn. Toewijding, Professionaliteit en Verantwoordelijkheid; dat is Livio. En zó zijn de mensen die bij ons werken.

De kernwaarden van Livio

 • Toewijding
 • Professionaliteit
 • Verantwoordelijkheid

Goed voorbeeld doet goed volgen

Als cliënt kunt u nóg zoveel lezen en horen over de visie, missie en de kernwaarden van Livio, het gaat pas écht leven wanneer u het zelf ervaart. Het authentieke karakter van Livio is in de dagelijkse praktijk voelbaar. En zo stellen alle Livio medewerkers, met in het achterhoofd de kernwaarden, de eigen regie van onze cliënten voorop!

Onze beloftes

 • We kijken wat een cliënt nodig heeft om op eigen wijze van het leven te genieten.
 • Waar mogelijk geven we de vraag van de cliënt voorrang boven de standaard takenlijst.
 • We nemen de tijd om écht te luisteren.
 • We laten de cliënt met eigen verantwoordelijkheid keuzes maken.
Sneakers en samen
Taart en samen
Koffie en keuze

Werkwijze

Wat houdt de werkwijze van Livio nu precies in? En wat betekent dit voor cliënten, mantelzorgers en medewerkers? Daarvoor hebben we een korte belevingsvideo gemaakt. De video’s geven een warm en levendig beeld van de zorg bij Livio. Hiervoor maken we gebruik van Mijn Plan. Dit is het plan voor u als cliënt. Dit plan maken we samen met u. Het gaat hierbij niet alleen om de zorg die u krijgt. We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met uw eigen wensen.

Youtube video

accepteer de marketing-cookies om deze video te bekijken.

Vrienden van Livio

Livio kent meerdere vriendenstichtingen, opgericht door derden, die zich hard maken voor één, soms meerdere locaties of doelgroepen van Livio. Zij zetten zich in voor het werven van gelden en/of goederen en diensten voor de extra's die het leven van onze cliënt​ mooier maken.
Vanuit de stichtingen werden bijvoorbeeld speciale duofietsen, spelcomputers, buitenmeubels, tv-schermen en mobiele keukens aangeschaft. Maar ook op gebied van extra en aangepaste zorgondersteuning en voorziening kon Livio rekenen op hulp vanuit de stichtingen. Net dat beetje extra! Want ook voor Livio geldt: zoveel mogelijk zelf, maar nooit alleen! 

Livio kent de volgende vriendenstichtingen:
 • Stichting Vrienden van Livio, wonen met zorg (voor locaties in Enschede)
 • Stichting Vrienden van Wiedenhof / Het Wiedenbroek
 • Stichting Vrienden van Het Saalmerink
 • Stichting Vrienden De Meergaarden
Heeft u vragen over of aan één van de vriendenstichtingen? Dan kunt u terecht bij het welzijnsteam van de locatie. Zij zijn het aanspreekpunt van de vriendenstichting. 

Wij danken alle vrienden van Livio voor hun belangeloze inzet!