Onze missie

Wij bieden waardevolle, persoonsgerichte zorg in nauwe samenwerking tussen cliënt, professionals, vrijwilligers en naasten. Dit doen wij om het welzijn te vergroten met aandacht voor de eigen regie van zowel de cliënt als de medewerker, door diensten en werkwijzen voortdurend te ontwikkelen in aansluiting op behoeften vanuit een veranderende wereld.

Onze visie op zorg: Er kan vooral heel veel wél

Zelf bepalen hoe je leeft, dat is tegenwoordig een groot goed. Dat verandert niet op het moment dat je hulp van anderen nodig hebt. We zijn jonger, terwijl we ouder worden. We zijn zelfstandiger, terwijl je misschien niet alles meer zelf kunt. Iedereen verdient het om zijn of haar identiteit & vitaliteit zolang mogelijk te behouden. Om met eigen verantwoordelijkheid keuzes te kunnen maken. In de wetenschap dat het complex is om het grote groepen mensen individueel naar de zin te maken, weten wij bij Livio dat het kan. Dus nemen wij de wens om het leven op de eigen manier ten volle te leven als uitgangspunt.

Wij geloven in een positieve grondhouding; bij onze cliënten en bij onze eigen mensen. Er kan vooral heel veel wel, zo vinden wij. Door die overtuiging te koppelen aan kennis en inventiviteit, en onze medewerkers in compacte, krachtige teams samen te laten werken, ontstaat maximale ruimte voor ontwikkeling. Ontwikkeling die de basis is voor collegialiteit en vrijheid...

Wat geldt voor onze cliënten, geldt ook voor onze medewerkers: Zoveel mogelijk zelf, maar nooit alleen. Zelf&Zorg

Kernwaarden

Wij geven vorm aan onze missie en visie met onze kernwaarden. Deze kernwaarden geven aan hoe collega's hun werk uitvoeren en zijn in al onze beslissingen leidend. Toewijding, Professionaliteit en Verantwoordelijkheid; dat is Livio. En zó zijn de mensen die bij ons werken.

De kernwaarden van Livio

  • Toewijding
  • Professionaliteit
  • Verantwoordelijkheid

Zelf&Zorg

Zelf&Zorg is ons gedachtegoed en tegelijkertijd ook onze belofte. We geloven dat ieder mens nog zoveel mogelijk zelf kan, maar nooit alleen is. En dat is waar Zelf&Zorg voor staat, zoveel mogelijk zelf, maar nooit alleen. 

Zelf
De zelf staat voor respect voor ieder individu, voor vrije keuze, voor dat je in de basis zoveel mogelijk zelf wilt kunnen. En dat je dus niet wordt benaderd op basis van stereotypes die passen bij een groep, bijvoorbeeld senioren. Zelf staat voor "eruit willen halen wat erin zit". Zoveel mogelijk vitaal en altijd het glas halfvol.

De zelf staat voor onze cliënten, die op basis van zelfzorg en mantelzorg de juiste en passende zorg en ondersteuning krijgen van onze zorgprofessionals. 

Zorg
De zorg staat voor de kwalitatief hoogwaardige zorg die onze collega's dag in en dag uit met veel passie voor het zorgvak leveren. Zorg die past bij de zorgvraag van de cliënt.

Zelf&Zorg brengen we o.a. tot leven in bijvoorbeeld de foto’s op de website. We hebben onze cliënten in de spotlight gezet op het moment dat zij echt genieten van het leven. Allen gefotografeerd in hun eigen kracht.

meneer met conga
Zelf&Zorg
meneer met camera
mevrouw met make-up