Milieu Platform Zorg (MPZ)​

Sinds 2020 is Livio aangesloten bij Milieu Platform Zorg (MPZ). Het MPZ is een vereniging voor en door de zorg die werkt aan kennisontwikkeling en -verspreiding op het gebied van duurzaam beleid, milieuzorg, milieuaudits, monitoren van milieuprestaties en kosten, verslaglegging en praktische thema’s zoals veilig werken met gevaarlijke stoffen, preventie van water, energie, afval, afvalwater, vervoer, duurzaam inkopen, tegengaan van voedselverspilling en circulaire grondstoffen.

Wiedenhof eerste energie neutrale verpleeghuis van Nederland

In september 2019 heeft Livio de deuren geopend van Verpleeghuis Wiedenhof in Haaksbergen. Het Wiedenhof is het eerste energie neutrale verpleeghuis van Nederland. Door onder andere gebruik te maken van zonne-energie en warmtepompen wordt er zoveel mogelijk zelf voorzienend gewerkt.

EED Energie-audit

n 2019 heeft de EED Energieaudit plaatsgevonden, een verplichting voortgekomen uit de Europese Energie-Efficiency Richtlijn (EED). Het doel hiervan is bewustwording van het energieverbruik en de mogelijkheden om te besparen en te verduurzamen. Uit de energieaudit zijn maatregelen voorgekomen die Livio kan treffen in het kader van verduurzaming/energiebesparing.

Led-verlichting

In 2018 zijn alle eigendomspanden voorzien van led-verlichting.