De Cromhoff

Zorgappartement De Cromhoff

Op de woongroepen heeft u uw eigen kamer of een gedeelde tweepersoonskamer. Verder is ieder appartement voorzien van een hoog-laagbed, wastafel en kledingkast. Het sanitair (douche en toilet) deelt u met drie andere bewoners.

Woning Locatie Activiteiten Behandelingen Prijzen

Kenmerken

Kenmerken
Oppervlakte 20 - 50 m2
Eigen balkon Nee
Plaats Enschede
Woning Faciliteiten TV aansluiting
Overige kenmerken Eigen kamer of tweepersoonskamer, Hoog-laagbed, Wastafel, Kledingkast

De Cromhoff

Wanneer thuiswonen niet meer gaat vanwege een lichamelijke aandoening of geheugenproblemen, zoals dementie, kunt u wonen op Livio locatie De Cromhoff. Dit is een verpleeghuis in Enschede waar professionele zorg 24/7 binnen handbereik is. Zo heeft u altijd alle zorg dichtbij. Prettig voor u en voor uw naasten. 
 
Over de locatie 
Op locatie De Cromhoff vindt u diverse woonvormen. Voor ouderen met dementie (PG) zijn er twee gesloten woongroepen op de begane grond. En voor mensen met een lichamelijke aandoening vindt u twee woongroepen verdeeld over de begane grond en eerste verdieping. Op alle woongroepen bevinden zich gezamenlijke huiskamers met balkon. Ook zijn er diverse nisjes te vinden waar u lekker kunt zitten of even TV kunt kijken. Beide PG woongroepen beschikken daarnaast over een mooie binnentuin.  
 
Behalve deze woongroepen heeft De Cromhoff een speciale Tijdelijke Opname afdeling (de TOA) én een volledig nieuwe woonvleugel van drie verdiepingen voor Revalidatie & Herstel. 
 
De kamers 
Op de woongroepen heeft u uw eigen kamer of een gedeelde tweepersoonskamer. Verder is ieder appartement voorzien van een hoog-laagbed, wastafel en kledingkast. Het sanitair (douche en toilet) deelt u met zes andere bewoners.  
 
Zorg 24/7 dichtbij! 
Heeft u een lichamelijke aandoening of bent u vergeetachtig? Op verpleeghuis De Cromhoff kunt u met beide zorgvragen wonen. Voor zowel onze bewoners met een lichamelijke aandoening als onze bewoners met dementie is er een gezamenlijke huiskamer aanwezig waar u gebruik van kunt maken. Er is 24 uur per dag, 7 dagen per week zorg aanwezig. Zo heeft u altijd alle zorg dichtbij! 
 
Zorg vanuit de Wlz   
Om op locatie De Cromhoff te wonen heeft u een zorgindicatie nodig: een Wlz-indicatie (Wet langdurige zorg). In deze indicatie staat welke zorg u nodig heeft en daardoor ook vergoed krijgt. Meer informatie over het aanvragen van een Wlz-indicatie vindt u op de website van het CAK (cak.nl) of op livio.nl/zorgindicatie.

cromhoff entree

Faciliteiten

 • Grand Café met binnentuin
 • Gezamenlijke huiskamers met balkon
 • Grote algemene ruimtes
 • Welzijnsactiviteiten
 • Winkeltje
 • Kapsalon
 • Biljart
 • Tandarts
 • Prikpost
 • Podotherapeut

Onze activiteiten

Dag Activiteit Tijd
Maandag Potpourri 10:15 - 11:15
Maandag Koersbal 14:30 - 16:15
Dinsdag Boek aan huis dienst (eens per maand) 09:30 - 11:00
Dinsdag Wandelclub 11:00 - 12:00
Dinsdag Biljarten 14:00 - 15:00
Dinsdag Visboer (in oneven weken) 15:00 - 16:00
Woensdag Jeu de Boules 10:30 - 11:30
Woensdag Spelinstuif 14:15 - 16:00
Woensdag Koersbal 14:15 - 16:00
Woensdag Bingo (iedere tweede woensdag van de maand) 14:15 - 15:45
Donderdag Koersbal (in even weken) 10:30 - 12:00
Donderdag Tai Chi 15:45 - 16:30
Donderdag Kerkdienst 16:00 - 17:00
Vrijdag Muziekmiddag (iedere vierde vrijdag van de maand) 14:30 - 16:00

Interesse?

De welzijnsmedewerker kan u alles vertellen over deelname aan deze activiteiten. 

Behandelingen

 • Fysiotherapie
 • Ergotherapie
 • Logopedie
 • Diëtist
 • Psycholoog
 • Verpleegkundige dienst

Behandeling nodig?

Omdat u ook van de juiste zorg op aan moet kunnen zijn op deze locatie ook behandelaren aanwezig. Als u nu of in de toekomst een beroep op de behandelaren wilt doen, kunt u dit aangeven bij het zorgteam.

Prijzen

Op deze locatie woont u met een zorgindicatie (Wlz-indicatie). Dit betekent dat u een eigen bijdrage betaalt via het CAK. Wilt u meer weten over het aanvragen van een zorgindicatie of de eigen bijdrage waar u mee te maken krijgt? Bekijk dan de pagina over het aanvragen van een indicatie.