Livio

Wij zijn dagelijks dag en nacht bereikbaar, alsook in weekenden en op feestdagen. Bel 0900-9200. Wij helpen u graag.
Mijn Livio

Menu

Over de dienst

Vaktherapie is de overkoepelende naam voor therapieën met een creatief medium zoals beeldende therapie, danstherapie, dramatherapie, muziektherapie en psychomotorische therapie. In de behandeling staan vooral doen en ervaren centraal met als doel: veranderingsprocessen op gang brengen, behandelen van bestaande klachten, en inzicht/bewustwording bevorderen voor cliënten, mantelzorgers en het zorgteam.

Bij Livio bieden we muziektherapie, dramatherapie en danstherapie.

Bij Livio wordt vaktherapie ingezet bij mensen met emotionele, cognitieve, motorische, communicatieve of psychosociale problematiek. Deze problemen kunnen bijvoorbeeld optreden bij: Cerebro Vasculair Accident (CVA), Niet-aangeboren Hersenletsel (NAH), Multiple Scelerose (MS), Spierziekten, Parkinson of Dementie. Vaktherapie wordt vaak ingezet bij geheugenproblemen, depressieve klachten, angstklachten, lichamelijk of psychisch trauma, verliesverwerking, concentratieproblemen, negatief zelfbeeld, gedragsproblemen en emotionele problemen. Ook kunnen we helpen bij het omgaan met problematieken die ontstaan door het zich openbaren van de ziekte in de thuissituatie en het effect dat dit heeft op de relatie tussen cliënt en partner of mantelzorger.

Effect van vaktherapie in dagelijks leven
De effecten van vaktherapie kunnen liggen op het gebied van revalidatie, herstel van vaardigheden of behoud van mogelijkheden. De cliënt en zijn omgeving kunnen in vaktherapie tot nieuwe vaardigheden en inzichten komen, die praktisch toepasbaar zijn in het huidige dagelijks leven. Vaardigheden kunnen liggen op emotioneel, cognitief, communicatief , sociaal of lichamelijk gebied.

We zijn er wanneer nodig

Stuur een mail

Binnen 24 uur reactie op werkdagen

Mail sturen

Vraag of opmerking?

Heeft u een tip, vraag of opmerking, klik dan op de onderstaande link:

Bericht sturen

Woningen

Geen woningen gevonden.

Aanbod van Livio+

Geen aanbiedingen gevonden.