Wiedenhof

Eénkamerappartement

De zit-slaapkamers hebben een L-vorm waardoor uw bed niet direct in het zicht staat. Verder zijn de zit-slaapkamers voorzien van een eigen deur, woonkamer met keukenblok, ruime badkamer, hoog-laagbed, kledingkast en heeft u altijd zicht naar buiten. Voor onze bewoners met een lichamelijke beperking is de zit-slaapkamer ook voorzien van een plafondlift en een slimme sensor (SOS)*. 

Woning Locatie Activiteiten Behandelingen Prijzen

Kenmerken

Kenmerken
Oppervlakte 20 - 50 m2
Woning Faciliteiten Gemeubileerd
Plaats Haaksbergen
Overige kenmerken Zit-slaapkamer in L-vorm, Woonkamer met keukenblok, Ruime badkamer, Hoog-laagbed, Kledingkast, Zicht op buiten

Wiedenhof

Wanneer thuiswonen niet meer gaat vanwege een lichamelijke aandoening of geheugenproblemen, zoals dementie, kunt u wonen op Livio locatie Wiedenhof. Dit is een modern verpleeghuis in Haaksbergen waar professionele zorg 24/7 binnen handbereik is. Zo heeft u altijd alle zorg dichtbij. Prettig voor u en voor uw naasten. 

Over de locatie
Locatie Wiedenhof is een moderne en lichte locatie (gebouwd in 2019) en volledig energieneutraal. Het gebouw beschikt over 96 zit-slaapkamers voor senioren en is verdeeld in diverse kleinschalige woongroepen. Zo vindt u hier vier woongroepen voor mensen met een lichamelijke aandoening (somatiek) en acht woongroepen voor mensen met dementie (PG). Twee daarvan zijn geschikt voor jonge mensen met dementie. Elke woongroep heeft een gezamenlijke huiskamer met binnentuin of dakterras.

U heeft uw eigen appartement dat bestaat uit een zit- en slaapkamer in L-vorm. Deze vorm zorgt ervoor dat het slaapgedeelte niet direct in zicht is. Verder is iedere zit-slaapkamer voorzien van een eigen voordeur, woonkamer met keukenblok, ruime badkamer, hoog-laagbed, kledingkast en heeft u altijd zicht naar buiten.
Indien u een lichamelijke aandoening heeft is de zit-slaapkamer ook voorzien van een plafondlift en een slimme sensor (SOS)*. U bepaalt zelf of u gebruik wilt maken van deze slimme sensor. Functies van de sensor kunnen aan- of uitgezet worden. 

*De SOS sensor is een slimme sensor die in het woon- slaapvertrek aan het plafond is bevestigd. Een SOS sensor analyseert de ruimte en registreert bewegingen. Als er een beweging wordt geregistreerd die is aangemerkt als een mogelijke alarmsituatie, wordt dit doorgegeven aan de dienstdoende medewerker van Livio via een smartphone. De zorgmedewerker kan op deze smartphone het geanonimiseerde alarmfragment terugkijken en beoordelen of een bezoek aan betreffende bewoner noodzakelijk is. De zorgmedewerker ziet alleen een silhouet. De sensor is standaard uitgeschakeld en kan gebruikt worden na uw toestemming (of na toestemming van uw vertegenwoordiger). De SOS sensor is geen camera die beelden opslaat.

Zorg 24/7 dichtbij!
Heeft u een lichamelijke aandoening of bent u vergeetachtig? Op verpleeghuis Wiedenhof kunt u met beide zorgvragen wonen. Voor zowel onze bewoners met een lichamelijke aandoening als onze (jonge) bewoners met dementie is er een gezamenlijke huiskamer aanwezig waar u gebruik van kunt maken. Er is 24 uur per dag, 7 dagen per week zorg aanwezig. Zo heeft u altijd alle zorg dichtbij!

Zorg vanuit de Wlz  
Om op locatie Wiedenhof te wonen heeft u een zorgindicatie nodig: een Wlz-indicatie (Wet langdurige zorg). In deze indicatie staat welke zorg u nodig heeft en daardoor ook vergoed krijgt. Meer informatie over het aanvragen van een Wlz-indicatie vindt u op de website van het CAK (cak.nl) of op livio.nl/zorgindicatie.

Wiedenhof Livio

Faciliteiten

 • Grand Café met binnentuin
 • Gezamenlijke huiskamers
 • Prachtige tuin met wandelroute en dierenverblijf
 • Welzijnsactiviteiten
 • Kerkdiensten
 • Stilteruimte
 • Winkeltje
 • Kapper

Onze activiteiten

Dag Activiteit Tijd
Maandag Koesbal 14:30 - 15:30
Dinsdag Muziek en danstherapie (op verwijzing) 14:00 - 15:00
Dinsdag Soosmiddag 14:00 - 16:30
Dinsdag Contactkoor (in oneven weken) 16:00 - 17:00
Woensdag Taizé viering (1e woensdag van de maand) -
Woensdag Filmmiddag 14:45 - 15:45
Woensdag Muziektherapie (op verwijzing) 15:30 - 16:15
Vrijdag Kerkdienst (in oneven weken) 10:30 - 11:30
Zaterdag Kerkdienst (in even weken) 10:30 - 11:30

Interesse?

De welzijnsmedewerker kan u alles vertellen over deelname aan deze activiteiten. 

Behandelingen

 • Fysiotherapie
 • Ergotherapie
 • Logopedie
 • Diëtist
 • Psycholoog
 • Verpleegkundige dienst

Behandeling nodig?

Omdat u ook van de juiste zorg op aan moet kunnen zijn op deze locatie ook behandelaren aanwezig. Als u nu of in de toekomst een beroep op de behandelaren wilt doen, kunt u dit aangeven bij het zorgteam.

Prijzen

Voor meer informatie over de huur en aanvullende kosten van een éénkamerappartement in locatie Wiedenhof kunt u contact opnemen met de cliëntadviseurs via 0900-9200.