Wat doet een vaktherapeut?

Vaktherapie is een behandelvorm waarin niet praten, maar doen en ervaren centraal staan. Het is de overkoepelende naam voor zeven therapieën waarvan Livio drie vakdisciplines aanbiedt: muziektherapie, danstherapie en dramatherapie. Het doel van deze behandelvorm is met name om veranderingsprocessen op gang brengen en bestaande klachten op emotioneel, psychisch, cognitief, sociaal en fysiek vlak te verlichten.

Onze vaktherapeuten worden ingezet op alle locaties van Livio. Zij werken nauw samen met mantelzorgers, het zorgteam en andere behandelaren. Afhankelijk van uw vraagstuk, kiezen de vaktherapeuten in overleg met het multidisciplinair team de therapie die het beste bij u past. 

Contact met onze vaktherapeuten

Wilt u meer weten over vaktherapie en waarmee onze vaktherapeuten u kunnen bijstaan? Neem via onderstaande knop contact met ons op. Wij helpen u graag! 

Onze vaktherapeuten

  • Corine Koopmanschap
  • Moniek Korsman
  • Lizzy Dinghs
  • Sigrid van der Sar
  • Ragna Wetzels

Vergoeding

Vaktherapeuten van Livio kunnen worden ingeschakeld na verwijzing van de specialist ouderengeneeskunde. De therapie kan plaatsvinden als de cliënt minimaal ZZP 5 + behandeling heeft.

U komt voor ZZP 5+ in aanmerking als u vanwege een kwetsbare gezondheid en problemen met oriëntatie en geheugen, 24 uur per dag, afhankelijk bent van zorg, begeleiding, persoonlijke verzorging en het invullen van uw dag. De zorg is gebaseerd op de CIZ-indicatie die u heeft gekregen en wordt gefinancierd op basis van de Wet langdurige zorg (Wlz).

Kwaliteitsregister

Alle vaktherapeuten bij Livio zijn geregistreerd in het kwaliteitsregister: Register Vaktherapie