Specialistische vakgroepen

Binnen Livio zijn er verschillende specialistische vakgroepen beschikbaar die u kunnen bijstaan bij  verschillende diagnoses en zorgvragen. Hieronder vindt u een overzicht van het aanbod. Indien u contact wilt met één van onze specialistische vakgroepen, dan kunt u contact opnemen via 0900-9200 of middels het contactformulier.

Palliatieve zorg

Wanneer u niet meer beter wordt.
Wanneer u te horen heeft gekregen dat u een levensbedreigende ziekte heeft of dat u kwetsbaar bent, dan is er palliatieve zorg voor u beschikbaar via Livio.

Deze zorg gaat uit van wat u wenselijk vindt. Door gezamenlijke besluitvorming wordt een zorgplan gemaakt. Samen met u zoeken we naar wat de hoogste kwaliteit van leven voor u is en hoe we deze kunnen bereiken. Lijden voorkomen en verlichten staat voorop en het u zo comfortabel mogelijk maken is het uitgangspunt. Er is daarbij nadrukkelijk ook aandacht voor uw naasten, voor wat zij nodig hebben om met u samen dit proces door te gaan. Palliatieve zorg kent verschillende fasen, waarvan de laatste fase, de stervensfase er slechts één is. Het kan daarom zo zijn dat u gedurende een lange periode palliatieve zorg kunt krijgen. 

Livio is lid van de netwerken palliatieve zorg Twente en Achterhoek. Als lid van dit netwerk staan wij voor goede palliatieve zorg voor onze cliënten.  

Meer informatie? 
Download hieronder de folder over palliatieve zorg. 

CVA verpleegkunde

Een beroerte?
Als u een herseninfarct of hersenbloeding (ook wel beroerte of CVA genoemd) heeft gehad, kan dit veel impact hebbenop uw dagelijkse leven. Mogelijk bent u opgenomen geweest in het ziekenhuis of heeft u na een bezoek aan uw huisarts of specialist nog veel vragen omdat u thuis verder moet revalideren. Onze CVA verpleegkundigen kunnen u thuis helpen met de juiste informatie en behandeling.

Meer informatie? 
Download hieronder de folder over CVA verpleegkunde. 

Longverpleegkunde

Longaandoening?
Als u een longaandoening heeft kan het zijn dat u vragen heeft. Bijvoorbeeld na een bezoek aan uw huisarts of medisch specialist. Onze longverpleegkundigen kunnen u helpen en geven u graag meer informatie over uw aandoening.

Meer informatie? 
Download hieronder de folder over longverpleegkunde.

Oncologieverpleegkunde

Kanker?
Onze oncologieverpleegkundigen zijn gespecialiseerd in het geven van zorg aan mensen met kanker. Zij kunnen u ondersteuning bieden na bijvoorbeeld een ziekenhuisbehandeling, bezoek aan de huisarts of medisch specialist. De verpleegkundigen oncologie zijn er om daar waar nodig thuis te helpen met de juiste informatie en/of behandeling.

Meer informatie? 
Download hieronder de folder over oncologie verpleegkunde.

Stoma verpleegkunde

Een stoma?
Als u na een ziekenhuisbehandeling, bezoek aan uw huisarts of medisch specialist, stomazorg nodig heeft, dan helpen onze verpleegkundigen stomazorg u graag. Zij behandelen u thuis en voorzien u en uw naaste van informatie.

Meer informatie? 
Download hieronder de folder over stomazorg.