Zelf weer insuline spuiten door beeldzorg

Een mooie mijlpaal! Naast dat wij beeldzorg (zorg op afstand) bieden aan thuiszorgcliënten, bieden wij nu ook als eerste zorgorganisatie in de regio beeldzorg aan cliënten die wonen in een van de Livio woonzorgcentra. 

Dat is bijzonder, want een cliënt die woont in een woonzorgcentrum, heeft veelal een andere, vooral zwaardere, zorgvraag dan een thuis
zorgcliënt. De heer Doornbos, woonachtig op Livio locatie De Broekheurnerstede is de allereerste intramurale cliënt bij wie beeldzorg wordt ingezet. Door middel van beeldzorg kan hij onder begeleiding van het beeldzorgteam weer zelf insuline spuiten, en hoeft er geen medewerker meer voor langs te komen. 

Lees hieronder de ervaring van de heer Doornbos. 

Beeldzorg op een woonzorglocatie
Doordat ik beeldzorg ontvang ervaar ik weer meer vrijheid".

Beeldzorg geeft gevoel van vrijheid

“Er komt ’s morgens en ’s avonds iemand langs om me te helpen met opstaan en het naar bed gaan”, aldus dhr. Doornbos. “Verder wil ik zoveel mogelijk alles zelf doen en mijn eigen gang kunnen gaan, voor zover ik dat kan. Er hoeft nu niet meer iemand langs te komen om te kijken of ik het insuline spuiten goed doe. Dat gebeurt nu via beeldbellen met deze speciale tablet. Ik ben erg blij dat het op deze manier kan.

Het beeldzorgteam belt altijd op de afgesproken tijd, dus ik hoef niet meer te wachten op iemand die langskomt. Ik kook ’s avonds mijn eigen warme maaltijd. Eerder verpieterde het wel eens, omdat ik moest wachten met insuline spuiten voordat ik kon gaan eten. Maar nu is de timing veel beter en dat geeft me een gevoel van vrijheid. Het bedienen van de speciale tablet vind ik erg gemakkelijk. Ik heb uitleg gekregen en het wijst zich eigenlijk vanzelf. Hier zit een tevreden man.”

Meer weten over ons beeldzorgteam en zorg op afstand?

Neem dan gerust contact op via 0900-9200 of vul het contactformulier in via onderstaande knop.