Livio

Wij zijn dagelijks dag en nacht bereikbaar, alsook in weekenden en op feestdagen. Bel 0900-9200. Wij helpen u graag.
Mijn Livio

Menu

Psychogeriatrie

​​​Als u door dementie, geheugen en/of andere cognitieve problemen niet goed meer kunt function​eren thuis, dan kan het nodig zijn dat u verhuist naar een van de psychogeriatrische woningen van Livio.

Kleinschalige woningen
Onze woningen zijn kleinschalig. U woont samen met ongeveer 6 medebewoners en iedereen heeft zijn of haar eigen appartement. U kunt deze naar eigen smaak inrichten. Daarnaast is er een gezamenlijke huiskamer.

Wonen zoals u gewend bent
Livio heeft huiselijkheid hoog in het vaandel staan. We proberen uw nieuwe woonomgeving zoveel mogelijk te laten aansluiten zoals u het gewend bent. Dat betekent dat we kijken naar uw gewoonten, achtergrond en interesses. Ook vinden we het belangrijk dat uw partner, kinderen of andere mensen uit uw omgeving betrokken blijven bij de zorg voor u. We nodigen familie en vrienden uit om een actieve rol te blijven spelen in uw leven, voor zover dit voor hen mogelijk is.

Familie en vrienden
Familie en vrienden zijn altijd welkom, net zoals thuis. Zo zetten zij bijvoorbeeld koffie en thee, nemen eten mee of helpen bij de verzorging als ze dat willen. Op die manier willen we samen met u een thuis creëren waar u zoveel mogelijk uzelf kunt zijn, aangevuld met zorg en begeleiding.

Uw welzijn
Om uw welzijn zoveel mogelijk vorm te geven, kijken we samen met u en uw contactpersoon hoe we het wonen bij Livio zo prettig mogelijk kunnen maken. De een gaat wandelen met een vrijwilliger of neemt deel aan een van de clubs die bij Livio georganiseerd worden. Een ander wil liever op de eigen kamer rustig kunnen genieten van muziek of bezoek ontvangen.

Dagbesteding
Onder deskundige begeleiding wordt een gestructureerde daginvulling (dagbesteding) aangeboden met aandacht voor de individuele wensen van de bezoeker.​ Verschillende vormen van dagbesteding zijn mogelijk en afhankelijk van de wensen zijn er mogelijkheden om dit zowel binnen als buiten Livio plaats te laten vinden. Wilt u meer informatie over de dagbesteding of wilt u een keer vrijblijvend komen kijken, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Dagelijkse hulp en begeleiding
U krijgt hulp en begeleiding bij de dagelijkse activiteiten. Het vaste dagelijkse ritme van opstaan, ontbijten, koffie, maaltijd, rust, thee en avondmaaltijd is een programma op zich en de basis van de daginvulling. Verder proberen we u zoveel mogelijk te betrekken bij de dagelijkse huishoudelijke activiteiten.

Psychogeriatrische zorg
Op verschillende locaties bieden w​ij wonen en zorg aan psychogeriatrische cliënten:

Verpleeghuis De Cromhoff
Bleekhofstraat 300
7543 EC  Enschede

Verpleeghuis Wiedenhof
Geukerdijk 14
7481 CB​  Haaksbergen​

KSW Merelstraat
Merelstraat 29
7481 AK  Haaksbergen

​KSW Ferdinand Bolstraat
Ferdinand Bolstraat 12
7482 EB  Haaksbergen

KSW Willem Sluyterstraat
Willem Sluyterstraat 1
7151 DW  Eibergen

KSW Troelstrastraat
Troelstrastraat 2
7161 GD  Neede

Contact
Heeft u vragen en wilt u meer weten? Neem dan contact​ op met onze cliëntadviseurs.​

We zijn er wanneer nodig

Stuur een mail

Binnen 24 uur reactie op werkdagen

Mail sturen

Vraag of opmerking?

Heeft u een tip, vraag of opmerking, klik dan op de onderstaande link:

Bericht sturen

Woningen

Geen woningen gevonden.

Aanbod van Livio+

Geen aanbiedingen gevonden.