Livio

Wij zijn dagelijks dag en nacht bereikbaar, alsook in weekenden en op feestdagen. Bel 0900-9200. Wij helpen u graag.
Mijn Livio

Menu

Specialismen en medewerkers

​De vaktherapeuten van Livio zijn werkzaam op alle locaties van Livio en bij verwijzing van de psycholoog, specialist ouderengeneeskunde of verpleegkundig specialist kunnen ze betrokken worden bij alle bewoners met minimaal ZZP 5 + behandeling.  

Vaktherapeuten werken nauw samen met mantelzorgers, verzorgend personeel en andere behandeldisciplines. Onderling onderscheiden ze zich in hun beroepen op het gebied van muziektherapie, danstherapie en dramatherapie. Daarbinnen specialiseren ze zich voor specifieke doelgroepen.

Muziektherapie

Muziektherapeuten Moniek Korsman, Lizzy Dinghs en Hanneke de Oude
Bij muziektherapie werken we doelgericht via muziek om non-verbaal (muzikaal) invloed te kunnen uitoefenen op het veranderingsproces. Muziek luisteren, zingen en actief musiceren, doet namelijk een heel ander beroep op de hersenen dan logische en rationele taal. We werken zowel met neurologische muziektherapie als met psychosociale methodieken.

Moniek is met name werkzaam op somatische woongroepen en revalidatie-afdelingen in Enschede en Haaksbergen. Lizzy werkt met volwassenen met lichamelijke beperkingen, binnen psychogeriatrie en met jong dementerenden in Haaksbergen en  Enschede. Hanneke is werkzaam met ouderen met dementie en somatiek in Eibergen en Neede.​

Dramatherapie

Dramatherapeut Sigrid van der Sar
Bij dramatherapie werken we met name met het levensverhaal. Door individueel of in een groep je verhaal te kunnen doen, naar elkaar te luisteren en vragen te stellen kunnen moeilijke gebeurtenissen een plek gegeven worden. Er komt ruimte om naar de mooie (soms kleine) dingen van het leven te kijken. Door dramatherapie kunnen mensen in de groep beter omgaan met hun veranderde levenssituatie, beperking en het ouder worden. De vaktherapeut drama is gespecialiseerd in de Brein Omgeving Methodiek van Anneke van der Plaats. 

Sigrid werkt met name met mensen met dementie op alle locaties van Livio, Enschede, Haaksbergen, Eibergen en Neede.  

Danstherapie

Danstherapeut Corine Koopmanschap en Ragna Wetzels
Bij danstherapie werken we met dans en beweging in de breedste zin van het woord. Danstherapie is een ervarings- en lichaamsgerichte vorm van therapie waarbij dans en beweging worden ingezet om een veranderingsproces op gang te brengen. Via dit medium kan de cliënt expressie geven aan gevoelens, gedrag, en denkwijzen om deze vervolgens te kunnen verwerken.​

Corine en
Ragna werken voornamelijk in de psychogeriatrie en met jong dementerenden in Enschede en Haaksbergen.

We zijn er wanneer nodig

Stuur een mail

Binnen 24 uur reactie op werkdagen

Mail sturen

Nieuwsbrief

Laat hieronder uw e-mailadres achter

Woningen

Geen woningen gevonden.

Aanbod van Livio+

Geen aanbiedingen gevonden.