Nachos

Het favoriete recept van collega Esmee zijn nachos! Maar hoe maak je dit?

Wat heb je nodig?

(voor 4 personen)

  • 300 gr gehakt (je kan ook kiezen voor kip of vegetarisch gehakt)
  • zakje taco seasoning mix
  •  water
  • 5 tomaten
  • 5 bosuitjes
  • grote zak tortillachips naturel
  • zakje geraspte belegen kaas
  • zure room
  • guacamole 
  • salsa dip


En voor de guacamole

  • 2 avocado's
  • 1 rode ui
  • sap van 1 limoen (of citroensap)
  • beetje peper en zout
Nachos - Esmee

Hoe maak je het?

1. Verwarm de oven op de grill stand op 200 graden.
2. Bak in een pan het gehakt en voeg de seasoning mix toe, voeg een beetje water toe. Wacht ongeveer 1 minuut tot het water is verdampt.
3. Snijd de tomaat in kleine stukjes en de bosuitjes in dunne ringetjes
4. Verdeel de tortillachips over een ovenschaal of kleine oven schaaltjes.
5. Verdeel het gehakt de tomaat de bosuitjes en geraspte belegen kaas eroverheen.
6. Zet de ovenschaal in de oven onder de grill en wacht ca. 5 minuten tot de kaas gesmolten is.
7. Serveer met zure room, zelfgemaakte guacamole* en salsa dip.

En de guacamole maak je zo:

1. Prak de 2 avocado's met een vork in een schaal.
2. Snij de rode ui in kleine stukjes en voeg deze toe.
3. Voeg sap van 1 limoen toe (of citroensap)
4. Voeg een beetje peper en zout toe.


Namens Esmee, 
Eet smakelijk!