Gehaktballetjes in pikante tomatensaus

Mevrouw Ortega is gek op gehaktballetjes in pikante tomatensaus. Hoe maak je dit recept? 

Wat heb je nodig?

(voor 6 personen)

- 175 gr. varkensgehakt
- 175 gr. kalfsgehakt 
- 3 tenen knoflook (geperst)
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl gemalen nootmuskaat
- 1 tl gemalen komijn
- 1 mespuntje kaneel
- 35 gr paneermeel 
- 1 ei 
- 2 eetlepels olijfolie

En voor de pikante tomatensaus

- 1 eetlepel olijfolie 
- 1 ui (fijn gesneden)
- 2 tenen knoflook (geperst)
- 125 ml droge witte mijn 
- 450 gr tomaten (gesneden)
- 1 el tomatenpuree
- 125 ml kippenbouillon
- 1/2 rl cayennepeper 
- 100 gr bevroren doperwten

Nachos - Esmee

Hoe maak je het?

1. Meng het gehakt, knoflook, kruiden, paneermeel, en en zout in een kom. Meng het met de hand tot een gladde massa die niet aan de kom blijft plakken. Zet het vervolgens 3 minuten in de koelkast. 

2. Draai kleine gehaktballetjes. Verwarm een eetlepel olijfollie in een bakpan en bak de helft van de balletjes 2- 3 minuten op een matig vuur, of totdat ze lekker bruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Doe de rest van de olie in de pan en bak de rest van de balletjes. Laat ook deze uitlekken op keukenpapier. 

3. Voor de pikante tomatensaus doe je de olie in de pan en zet het op een matig vuur. Fruit de ui al roerend 3 minuten, of totdat de ui glazig wordt. Voeg de knoflook toe en fruit deze 1 minuut mee. Zet het vuur hoger, voeg de wijn toe en laat het 1 minuut doorkoken. Voeg de tomaten, tomatenpuree en bouillon toe en laat het 10 minuten sudderen. Voeg de cayennepeper, doperwten en de gehaktballetjes toe. Laat alles nog 5-10 minuten sudderen of totdat de saus dik wordt. De balletjes goed bedekken met de saus. Serveer ze heet. 

Namens mevrouw Ortega Cabra, 
Buen Provencho / Eetsmakelijk!