Creamy hummus met flatbreadnachos

Melike haar favoriete gerecht is creamy hummus met flatbreadnachos! Maar hoe maak je ze?

Wat heb je nodig?

  • 350 gram kikkererwten
  • 1 teentje knoflook
  • sap van een 1/2 citroen
  • 3 eetlepels tahin
  • 4 eetlepels water
  • 2 eetlepels olijfolie en een beetje als topping
  • snufje zeezout
  • snufje zwarte peper
  • 1 theelepel gedroogde komijn
  • chilivlokken
  • koriander
  • flatbread
Screen Shot 2020 06 11 At 11.44.33 AM

Hoe maak je het?

1. Doe alle ingrediënten in een foodprocessor of hakmolen.
2. Maal alles tot een pasta in een minuutje of vijf tot het lekker romig is.
3. Check even of alles goed gepureerd is. Is je hummus nog te droog, voeg dan wat extra water toe.
4. Snijd de plakken flatbread in puntjes en bak ze knapperig in de oven.
5. Snijd de koriander fijn en meng de verse kruiden met een klein lepeltjes olijfolie, zeezout, wat komijn, zwarte peper en chilivlokken.
6. Besprenkel de hummus met de dressing.

Serveer de hummus met de flatbreadnachos


Namens Melike
Geniet van dit heerlijke tapasgerechtje!