Livio

Wij zijn dagelijks dag en nacht bereikbaar, alsook in weekenden en op feestdagen. Bel 0900-9200. Wij helpen u graag.
Mijn Livio

Menu

Informatie en richtlijnen coronavirus

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​De afgelopen periode hebben we veel maatregelen moeten nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De maatregelen hebben een grote impact gehad op de dagelijkse gang van zaken. Voor bewoners bij Livio, naasten, familie, medewerkers en vrijwilligers. ​​

Toename besmettingen in Nederland
Enige tijd was het coronavirus in Nederland onder controle, maar helaas nemen de besmettingen weer toe. We zijn daarom genoodzaakt om preventief weer maatregelen te nemen. We streven hierin zoveel mogelijk naar maatwerk. Dit doen we om te voorkomen dat locaties wederom hun deuren moeten sluiten voor bezoekers. ​

Actuele richtlijnen bij Livio
Hieronder vindt u de meest actuele informatie over de stand van zaken bij Livio en de nieuwe richtlijnen voor woonzorgcentra, verpleeghuizen, kleinschalige woonvormen en thuiszorg. We gaan hierbij te allen tijde uit van de landelijke en RIVM richtlijnen zoals bijvoorbeeld de 1,5 meter afstand. 

Hieronder vindt u de laatste stand van zaken bij Livio. Wanneer er iets wijzigt proberen we de informatie op deze pagina zo snel mogelijk bij te werken. 

Update 18 november: Huidige bezoekersregeling

Meest recente update: 18-11-'20
Ondanks de persconferentie van 17 november wordt de bezoekersregeling bij Livio niet versoepelt. De huidige bezoekersregeling voor onze woonzorgcentra, verpleeghuizen en Kleinschalige Woonvormen is als volgt: 

 • 1 keer per dag maximaal twee bezoekers van 13 jaar en ouder. 
  Kinderen jonger dan 13 jaar vallen hier niet onder. ​​
Daarnaast dragen bezoekers gedurende hun gehele bezoek aan onze locatie(s) een mondkapje. Wij vragen u dringend deze zelf mee te nemen.Spatschermen of andere manieren van gezichtsbescherming volstaan hierin niet. Ook vragen wij u altijd 1,5 meter afstand te houden. Alvast hartelijk dank. 

! Let op: Voor een aantal locaties/afdelingen gelden extra maatregelen met betrekking tot bezoek. Het complete overzicht van onze bezoekersregeling voor onze woonzorgcentra, verpleeghuizen en Kleinschalige Woonvormen vindt u verderop op deze pagina onder het kopje 'Richtlijnen Bezoekersregeling'. 


​​​Update 4 november: Aangescherpte bezoekersregeling Woonzorgcentra

Naar aanleiding van de persconferentie van gisteren moeten wij tot onze grote spijt de bezoekersregeling bij Livio verder aanscherpen voor onze Woonzorgcentra. Voor onze Woonzorgcentra geldt vanaf vanavond 22.00 uur het volgende: maximaal twee bezoekers van 13 jaar of ouder, maximaal 1 keer per dag. Kinderen jonger dan 13 jaar vallen hier niet onder. Bezoek mag uiteraard niet verspreid over de dag komen. In alle gevallen vragen wij u de 1,5 meter afstand te houden. 

Daarnaast gelden voor een aantal locaties/afdelingen extra regelingen met betrekking tot bezoek. Het complete overzicht van onze bezoekersregeling voor onze woonzorgcentra, verpleeghuizen en Kleinschalige Woonvormen vindt u verderop op deze pagina onder het kopje 'Richtlijnen Bezoekersregeling'. 

​​Update 29 oktober: Mondkapjesbeleid

Binnen onze Livio locaties dragen wij allemaal een mondkapje. Dit geldt zowel voor onze bezoekers, medewerkers als bewoners. Wij vragen u als bezoeker ook dringend om zelf een mondkapje mee te nemen en deze gedurende uw gehele verblijf op onze Livio locatie op te houden. 

Voor onze bewoners geldt dit voor de algemene ruimtes van een Livio locatie (zoals bijvoorbeeld het Grand Café/lounge, de gangen of receptie). 

Naast het dragen van een mondkapje gelden natuurlijk de standaard richtlijnen zoals het houden van 1,5 meter afstand en het desinfecteren van de handen bij binnenkomst. Alvast hartelijk dank. 

​​Update 23 oktober: Bezoeken Grand Cafés/lounges

Wij proberen waar het kan onze Grand Cafés open te houden voor zowel onze bewoners als bezoek. Per locatie kan dit verschillend zijn. Wij vragen u dringend zich aan de volgende richtlijnen te houden: 

 • ​Desinfecteer eerst uw handen 
 • Zet direct bij binnenkomst van onze Livio locatie uw mondkapje op.
  Uiteraard geldt dit ook voor in onze Grand Cafés. Als bezoeker dient u de gehele tijd in het Grand Café uw mondkapje op te houden. Ook als u aan tafel zit. Voor onze bewoners geldt dat zij bij het betreden van het Grand Café ook een mondkapje opzetten.
 • Kies de dichtsbijzijnde tafel.
 • Houd 1,5 meter afstand. 
 • Verschuif geen tafels of stoelen. 
 • Indien er spatschermen aanwezg zijn, verplaats deze dan niet. 
 • Spreek elkaar aan op ongewenst gedrag. 

Volg altijd de instructies op van onze medewerkers. Zo proberen wij samen onze Grand Cafés open te houden. Alvast hartelijk dank voor uw medewerking. 

​​

Dragen van een mondkapje
Mocht u uw mondkapje vergeten zijn, dan stellen wij een beperkte voorraad mondkapjes beschikbaar bij de ingang van onze locaties. U kunt hier dan 1 mondkapje pakken. Onze voorraad is echter beperkt dus gaat u uiterst voorzichtig met deze voorraad om. Hieronder vindt u een korte instructie hoe u uw mondkapje op moet zetten:

​​
​​

Richtlijnen bezoekersregeling

Meest recente update: 13-11-'20 
Hieronder vindt u de richtlijnen voor bezoek bij de woonzorgcentra, verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen van Livio. 

Algemene richtlijnen bezoek woonzorgcentra 
Hieronder vindt u een overzicht van de algemene richtlijnen voor bewoners en naasten. Per locatie kan de exacte invulling anders zijn. Bewoners zijn hierover persoonlijk geïnformeerd.  

 • ​​Bezoek is toegestaan. Dit houdt in: 
  - 1 keer per dag maximaal twee bezoekers van 13 jaar en ouder. Kinderen jonger dan 13 jaar vallen hier niet onder. ​
 • Bezoekers dragen gedurende hun gehele bezoek aan onze locatie(s) een mondkapje. Wij vragen u dringend deze zelf mee te nemen. Ook vragen wij u altijd 1,5 meter afstand te houden.

  Voor de volgende locaties/afdelingen gelden aangescherpte regels met betrekking tot bezoek. Wij verzoeken u vriendelijk om vooraf contact op te nemen met het zorgteam om uw bezoek af te stemmen. ​
 • De Bleekhof Enschede: 
  Alle afdelingen1 keer per dag maximaal één bezoeker van 13 jaar of ouder.
 • Hatteler Enschede:
  Afdeling Rembrandt: Alleen bij besmette bewoners mag maximaal 1 keer per dag één bezoeker van 13 jaar of ouder komen. Voor de rest van de afdeling Rembrandt geldt de normale bezoekersregeling.

Algemene richtlijnen bezoek verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen 

Hieronder vindt u een overzicht van de algemene richtlijnen die gelden voor cliënten en  naasten van verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen.  Per locatie kan de exacte invulling anders zijn. Bewoners, en indien van toepassing contactpersonen, zijn hierover persoonlijk geïnformeerd.  

 • Bezoek is toegestaan. Dit houdt in: 
  - 1 keer per dag maximaal twee bezoekers van 13 jaar en ouder. Kinderen jonger dan 13 jaar vallen hier niet onder.
 • Bezoekers dragen gedurende hun gehele bezoek aan onze locatie(s) een mondkapje. Wij vragen u dringend deze zelf mee te nemen. Ook vragen wij u altijd 1,5 meter afstand te houden. 

  Voor de volgende locaties/afdelingen gelden aangescherpte regels met betrekking tot bezoek. Wij verzoeken u vriendelijk om vooraf contact op te nemen met het zorgteam om uw bezoek af te stemmen. 
 • De Cromhoff Enschede:
  Afdeling Waarbekerveld: Tijdelijk geen bezoek mogelijk. 
  Overige afdelingen Cromhoff: 1 keer per dag maximaal één bezoeker van 13 jaar of ouder. Cliënten/afdelingen die in isolatie zitten worden individuele afspraken mee gemaakt en worden uiteraard ook individueel geïnformeerd.​
 • Wiedenhof Haaksbergen:
  Woongroep den Braam: 1 keer per dag maximaal één bezoeker van 13 jaar of ouder. ​
 • KSW Willem Sluyterstraat Eibergen: 
  1 keer per dag maximaal één bezoeker van 13 jaar of ouder.

Bezoeken van een (mogelijk) besmette cliënt 
Indien u op bezoek gaat bij een (mogelijke) besmette persoon dan is het  verplicht een medisch mondneusmasker te dragen. Een eigen mondkapje volstaat dan niet. Deze medische mondneusmaskers worden door het zorgpersoneel verstrekt. Bij binnenkomst van desbetreffende afdeling zal u hier op worden gewezen. 

Overige richtlijnen

Wijkverpleging

​De thuiszorgteams zullen goed blijven inschatten voor welke zorg zij bij onze cliënten komen. Zodat cliënten de zorg ontvangen die voor hen belangrijk is en er daarbij niet meer zorgmomenten zijn dan nodig. Zo komen er niet teveel zorgverleners over de vloer. Daarbij proberen we zoveel mogelijk dezelfde zorgverleners in te plannen. 

Onze medewerkers in de wijkverpleging dragen preventief altijd een mondkapje wanneer ze geen 1,5 meter afstand kunnen houden. Medewerkers met klachten blijven thuis en laten zich eerst testen.

Zorgpunten

U kunt terecht bij de zorgpunten aan de Boulevard 1945 (Enschede) en Het Wiedenbroek (Haaksbergen). Het zorgpunt Lippink’s Hof (Enschede) is beperkt open (ma, woe, vrij van 9:00 – 13:00). ​

Dagbesteding

Vanaf 1 juli worden maatregelen verder versoepeld en worden waar mogelijk de dagactiviteiten weer stap voor stap vormgeven, waarbij de RIVM richtlijnen worden gehanteerd. De externe dagopvang wordt binnen de mogelijkheden weer verder ingevuld. Ook is er weer meer ruimte voor ontspanningsactiviteiten op locatie. De invulling van de dagbesteding is mede afhankelijk van de inzet van vrijwilligers en de mogelijkheden van de beschikbare ruimten. 

Behandelingen

Vanaf 15 juni kunnen behandelaren (diëtisten, fysiotherapeuten, logopedisten, ergotherapeuten etc.) en specialistische teams weer meer zorg verlenen.  

Vanaf 1 juli is groepsbehandeling buiten (bijv. bootcamp) weer mogelijk, ook voor cliënten buiten Livio. Ook is groepsbehandeling binnen voor cliënten van Livio weer mogelijk, waarbij de richtlijn van de KNGF de leidraad wordt gevolgd (1 cliënt en 1 fysiotherapeut op 20 vierkante meter). 

Behandeling voor bewoners van de verpleeghuizen en KSW’s vindt in principe plaats op de eigen locatie. Afstemming op maat is altijd mogelijk in overleg met het zorgteam.

Eerstelijns cliënten die buiten de Livio locaties wonen, kunnen binnen de Livio locaties individueel behandeld worden door een paramedicus. Hiervoor gelden naast de landelijke richtlijnen ook de richtlijnen van onze Livio locaties, zoals verplichte registratie en gezondheidscheck, een verantwoorde planning, verplicht dragen van een mondkapje bij binnenkomst van een Livio locatie  en uiteraard hygiënemaatregelen. 

Tips gezonde voeding
Meer informatie, advies en handige tips over gezonde voeding tijdens corona vindt u in deze flyer​. Deze is speciaal voor u samengesteld voor de diëtisten van Livio.

​​Nieuws

Voor alle (actuele)  nieuwsberichten verwijzen we u graag naar ons nieuwsarchief​


We zijn er wanneer nodig

Stuur een mail

Binnen 24 uur reactie op werkdagen

Mail sturen

Vraag of opmerking?

Heeft u een tip, vraag of opmerking, klik dan op de onderstaande link:

Bericht sturen
 • LivioMomenteel geselecteerd
 • nieuws-reactie-kabinet-op-gasrapport-na-verkiezingen
 • nieuws-reactie-kabinet-op-gasrapport-na-verkiezingen2
 • Nieuws