Specialismen fysiotherapie

De fysiotherapeuten van Livio zijn gespecialiseerd in het behandelen van de ouder wordende mens. Daarbij kunt u denken aan neurologische aandoeningen en orthopedische klachten (gewrichtsproblemen), valpreventie/valangst, problemen in het dagelijks functioneren zoals (trap)lopen en het opstaan uit een stoel. Daarnaast zijn verschillende fysiotherapeuten gespecialiseerd in de Geriatrie (ouderen met meerdere aandoeningen tegelijkertijd) en fysiotherapeutische wetenschappen.

Naast het behandelen van de ouder wordende mens, zijn onze fysiotherapeuten gespecialiseerd in het behandelen van jonge mensen met dementie, mensen met een lichamelijke beperking en mensen in de geriatrische revalidatiezorg. 

Onze fysiotherapeuten werken multidisciplinair samen met andere behandelaren. Bijvoorbeeld met de bewegingsagogen* die onder andere de groepsfitness voor bewoners van onze Livio locaties verzorgen. Maar bijvoorbeeld ook met ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten, orthopedische schoen- en instrumentenmakers, de revalidatiearts van het Roessingh en mantelzorgers. Daarnaast zetten zij zich in binnen de zorgteams van Livio, zowel binnen de huizen als in de wijkverpleging. 

*De bewegingsagoog houdt zich bezig met het aanbieden van sport- en bewegingsactiviteiten. Deze hebben tot doel een bijdrage te leveren aan de psychosociale, lichamelijke en emotionele ontwikkeling.

Livio 14
Livio 29
Livio 87