Wat doet het Parkinsonteam?

Is bij u de ziekte van Parkinson vastgesteld of zijn er wellicht vermoedens? Dan is het  begrijpelijk dat dit veel vragen bij u oproept. Kunt u wel thuis blijven wonen? Hoe ziet de toekomst eruit of zijn er aanpassingen nodig? Waar kunt u terecht voor vragen en is een behandeling mogelijk?

Binnen Livio is er een speciaal multidisciplinair Parkinsonteam. Zij helpen u met al uw vragen rondom Parkinson en atypisch parkinsonisme. 

Wat houdt Parkinson en atypisch parkinsonisme precies in? 
De ziekte van Parkinson is een complexe, langzaam toenemende, neurologische aandoening. Als gevolg van deze ziekte kan iemand te maken krijgen met lichamelijke-, geestelijke-, communicatieve- en psychosociale stoornissen. Deze stoornissen verschillen van persoon tot persoon en kunnen per moment ook verschillen. Meestal zijn de eerste klachten vaag en worden deze in de loop van de tijd erger. Beven, stijfheid en bewegingstraagheid zijn kenmerkende klachten van de ziekte van Parkinson waardoor het uitvoeren van bijvoorbeeld dagelijkse bezigheden lastiger wordt.

Atypisch parkinsonisme is een verzamelnaam voor een aantal aandoeningen die lijken op de ziekte van Parkinson. Parkinsonismen veroorzaken vergelijkbare klachten als de ziekte van Parkinson. Maar de medicijnen die gebruikt worden om de symptomen te onderdrukken werken niet of minder goed bij parkinsonismen. Ook het verloop van de ziekte is anders.   ​

Het multidisciplinaire Parkinsonteam

Het multidisciplinair Parkinsonteam bestaat uit collega's met verschillende specialismen:

 • Specialist ouderengeneeskunde
 • Diëtist 
 • Logopedist
 • Ergotherapeut 
 • Fysiotherapeut 

Ons Parkinsonteam

 • Specialist Ouderengeneeskunde
  Ilse Kleine Schaars
  BIG: 79912527801

 • Diëtisten
  Jeanette Wes
  Carlijn Reith
 • Logopedisten
  Nathalie Reulink

 • Ergotherapeut
  Hester Rikkers
  Anja Harkink

 • Fysiotherapeuten
  Marieke Vrieze-Kotter. BIG: 99909236404
  Rik Huizenga, BIG: 19917201504
  Joreen Vreriks - Olthof, BIG: 79055593504

Parkinson Boksen

Livio biedt ook bokstraining voor mensen met de ziekte van Parkinson. Deze non-contact training is speciaal ontworpen om te helpen bij het verbeteren van kracht, coördinatie en algeheel welzijn. Onze hiervoor via ParkinsonNet opgeleide fysiotherapeuten begeleiden de training.

Contact met het Parkinsonteam

Wilt u meer weten over wat het Parkinsonteam voor u kan betekenen of wilt een afspraak maken? U kunt rechtstreeks contact opnemen via secretariaatbehandelteam@livio.nl of via 053-4603550.

Ook is het mogelijk een contactformulier in te vullen via onderstaande knop. Wij streven er naar zo spoedig contact met u op te nemen.