Ons Parkinsonteam

Is bij u de ziekte van Parkinson vastgesteld of zijn er wellicht vermoedens? Dan is het  begrijpelijk dat dit veel vragen bij u oproept. Kunt u wel thuis blijven wonen? Hoe ziet de toekomst eruit of zijn er aanpassingen nodig? Waar kunt u terecht voor vragen en is een behandeling mogelijk?

Binnen Livio is er een speciaal multidisciplinair Parkinsonteam. Zij helpen u met al uw vragen rondom Parkinson en atypisch parkinsonisme. 

Wat houdt Parkinson en atypisch parkinsonisme precies in? 
De ziekte van Parkinson is een complexe, langzaam toenemende, neurologische aandoening. Als gevolg van deze ziekte kan iemand te maken krijgen met lichamelijke-, geestelijke-, communicatieve- en psychosociale stoornissen. Deze stoornissen verschillen van persoon tot persoon en kunnen per moment ook verschillen. Meestal zijn de eerste klachten vaag en worden deze in de loop van de tijd erger. Beven, stijfheid en bewegingstraagheid zijn kenmerkende klachten van de ziekte van Parkinson waardoor het uitvoeren van bijvoorbeeld dagelijkse bezigheden lastiger wordt.

Atypisch parkinsonisme is een verzamelnaam voor een aantal aandoeningen die lijken op de ziekte van Parkinson. Parkinsonismen veroorzaken vergelijkbare klachten als de ziekte van Parkinson. Maar de medicijnen die gebruikt worden om de symptomen te onderdrukken werken niet of minder goed bij parkinsonismen. Ook het verloop van de ziekte is anders.   ​

Het multidisciplinaire Parkinsonteam

Het multidisciplinair Parkinsonteam bestaat uit collega's met verschillende specialismen:

  • Specialist ouderengeneeskunde
  • Diëtist 
  • Logopedist
  • Ergotherapeut 
  • Fysiotherapeut 

Specialist Ouderengeneeskunde

voorbeeldpersoon
Ilse Kleine Schaars

BIG: 79912527801

Diëtisten

voorbeeldpersoon
Anouk Roelofs
voorbeeldpersoon
Jeanette Wes

Logopedisten

voorbeeldpersoon
Klaske Goudt
voorbeeldpersoon
Nathalie Reulink

Ergotherapeut

voorbeeldpersoon
Ria Kuijpers

Fysiotherapeuten

voorbeeldpersoon
Marieke Vrieze-Kotter

BIG: 99909236404

voorbeeldpersoon
Rik Huizenga

BIG: 19917201504

voorbeeldpersoon
Joreen Vreriks - Olthof

BIG: 79055593504

Contact met het Parkinsonteam

Wilt u meer weten over wat het Parkinsonteam voor u kan betekenen of wilt een afspraak maken? U kunt rechtstreeks contact opnemen via secretariaatbehandelteam@livio.nl of via 053-4603550.

Ook is het mogelijk een contactformulier in te vullen via onderstaande knop. Wij streven er naar zo spoedig contact met u op te nemen.