Langdurige thuiszorg van Livio

Voor onze cliënten die vanwege leeftijd of een beperking niet goed in staat zijn voor zichzelf te zorgen, biedt Livio zowel verpleging als verzorging. 

Verpleging

Met verpleging voeren wij verpleegkundige zorg uit passend bij uw wensen. De handelingen zijn voorlichtend, verzorgend en specialistisch van aard. Denkt u bijvoorbeeld aan wondzorg na een operatie, of stomazorg.  

Verzorging

Wanneer u verzorging ontvangt, ondersteunen en begeleiden wij u bij uw behoeften en zo nodig nemen wij zorgtaken van u over. Denkt u hierbij aan het helpen met de dagelijks terugkerende handelingen zoals het wassen en het aankleden of het geven van gezondheidsvoorlichting. Hierbij maken wij gebruik van hulpmiddelen, zorgtechnologie en uw netwerk om uw zelfredzaamheid te vergroten. 

Kortdurende thuiszorg van Livio

Wanneer u door een operatie of beperking tijdelijk hulp nodig heeft, kunt u ook bij Livio terecht. Veelal is er dan sprake van verpleegzorg waarbij de thuiszorg verplegende handelingen uitvoert. Denkt u hierbij aan het verzorgen van wonden, stomazorg, nachtzorg, maar ook aan zorg en ondersteuning in de laatste levensfase.  

Thuiszorg aanvragen

U kunt via de knop thuiszorg aanvragen middels het formulier, of u kunt bellen met 0900-9200. 

Hulpmiddelen en zorgtechnologie

Wij helpen u zoveel mogelijk zelfstanding te blijven door het inzetten van hulpmiddelen en zorgtechnologie. Denkt u hierbij aan: 

Thuiszorg vergoed krijgen

Thuiszorg kan op drie manieren vergoed worden.  We leggen hieronder kort het verschil uit. Indien u hier vragen over heeft kunt u te allen tijde contact met ons opnemen. 

Personenalamering

U woont zelfstandig, en dat gaat goed. Maar wat als u plotseling iets overkomt terwijl u alleen thuis bent? U komt ongelukkig ten val of voelt uzelf onveilig. Hoe kunt u dan snel iemand waarschuwen?

Behandelingen

Het expertisecentrum van Livio kent een ruim behandelaanbod speciaal gericht op ouderen, zodat u zich over de juiste zorg niet druk hoeft te maken. Ons behandelteam, met ieder zijn eigen expertise, staat voor u klaar op het gebied van behandeling, advies en diagnostiek (vaststellen van ziekte).

Werkgebied

U kunt in de gemeenten Enschede, Haaksbergen, Eibergen en Neede Thuiszorg ontvangen van Livio. Er wordt in verschillende wijkteams gewerkt, zo zijn we overal vertegenwoordigt en makkelijk te bereiken!         

Contact met ons thuiszorgteam

Voor meer informatie over thuiszorg van Livio of het aanvragen van thuiszorg kunt u altijd contact opnemen via 0900-9200. De wijkverpleegkundige maakt dan een afspraak met u bij u thuis en neemt de mogelijkheden door.