Livio

Wij zijn dagelijks dag en nacht bereikbaar, alsook in weekenden en op feestdagen. Bel 0900-9200. Wij helpen u graag.
Mijn Livio

Menu

Wet zorg en dwang

​​​​​​​​​​De Wet zorg en dwang (Wzd) beschermt de rechten van mensen met een verstandelijke beperking en mensen met een psychogeriatrische aandoening (zoals dementie). Deze wet heeft per januari 2020 de wet Bijzondere Opnemingen Psychiatrische Ziekenhuizen (BOPZ) vervangen. 

 Bij Livio geloven we in waardevolle zorg. Door goed in te zetten op het welzijn en welbevinden van onze cliënten willen wij het leefplezier van onze cliënten vergroten en zijn wij in staat betere zorg te leveren. Dit geldt ook voor cliënten die een potentieel gevaar vormen voor zichzelf of anderen, en hiertegen beschermd moeten worden. We zoeken altijd samen met de cliënt en/of zijn/haar wettelijk vertegenwoordiger naar de juiste balans tussen vrijheid en veiligheid. Deze zoektocht gaat over het uitspreken van verwachtingen en het maken van afspraken over vrijheid, veiligheid en risico’s. 

Lees in deze fold​er​​ meer over de Wet en zorg en dwang en de manier waarmee hier bij Livio wordt omgegaan.​


​​​Cliëntvertrouwenspersoon Wet zorg en Dwang

Bij vragen en klachten over onvrijwillige zorg heeft u recht op ondersteuning van de onafhankelijke cliëntvertrouwenspersoon Wet zorg en dwang. De cliëntenvertrouwenspersoon Wet zorg en dwang is er voor u als cliënt, voor u als familielid en voor u als vertegenwoordiger. De cliëntenvertrouwenspersoon Wet zorg en dwang luistert naar wat u vertelt, ondersteunt u bij een oplossing of bij bijvoorbeeld het indienen van een klacht.  

De cliëntenvertrouwenspersoon Wet zorg en dwang is onafhankelijk van Livio. 

Uw cliëntvertrouwenspersoon Wet zorg en dwang  voor de Livio-locaties in Enschede/Haaksbergen

Jeanette Eijkelenkamp  is uw cliëntenvertrouwenspersoon Wet zorg en dwang die aan Livio Enschede/Haaksbergen is gekoppeld. Zij is als cliëntenvertrouwenspersoon Wet zorg en dwang werkzaam voor het LSR (Landelijk Steunpunt Medezeggenschap) en is volledig onafhankelijk van Livio Enschede/Haaksbergen. 

Jeanette Eijkelenkamp ​​​​is telefonisch te bereiken op maandag t/m vrijdag via telefoonnummer 06-11 50 61 48​​ en via het e-mailadres : j.eijkelenkamp@hetlsr.nl​. Klik hier​​ voor de flyer. 

Uw cliëntvertrouwenspersoon Wet zorg en dwang voor de Livio-locaties in Eibergen/Neede

Christel Brunsveld​ is uw cliëntenvertrouwenspersoon Wet zorg en dwang die aan Livio Eibergen/Neede is gekoppeld. Zij is als cliëntenvertrouwenspersoon Wet zorg en dwang werkzaam voor Adviespunt Zorgbelang en is volledig onafhankelijk van Liv​io Eibergen/Neede. 

Christel Brunsveld is telefonisch te bereiken via telefoonnummer 06-30481646 en via het e-mailadres christelbrunsveld@zorgbelangcvp.nl . Mocht u haar niet kunnen bereiken dan kan u ook​ bellen met 088-9294099.  Klik ook hier voor de flyer. 

Heeft u een vraag, een klacht of een probleem ten aanzien van de Wet zorg en dwang? Neem dan gerust contact op. De cliëntenvertrouwenspersoon Wet zorg en dwang is laagdrempelig. Uw vraag is welkom en veilig. 

We zijn er wanneer nodig

Stuur een mail

Binnen 24 uur reactie op werkdagen

Mail sturen

Vraag of opmerking?

Heeft u een tip, vraag of opmerking, klik dan op de onderstaande link:

Bericht sturen

Woningen

Geen woningen gevonden.

Aanbod van Livio+

Geen aanbiedingen gevonden.