Livio

Wij zijn dagelijks dag en nacht bereikbaar, alsook in weekenden en op feestdagen. Bel 0900-9200. Wij helpen u graag.
Mijn Livio

Menu

Logopedie

​​​​​​​​​​​​​​​​De logopedisten van Livio zijn deskundig op het gebied van communicatie en slikken. Zij richten zich in het bijzonder op ouderen en volwassenen met veelal neurologische problematiek, zoals na een beroerte (CVA) of bij de ziekte van Parkinson.

Problemen die zich daarbij kunnen voordoen:
  • Slikproblemen, bijvoorbeeld speekselverlies, hoesten tijdens of na de maaltijd, het gevoel dat er iets vastzit in de keel, sondevoeding.
  • Taalstoornis (afasie): als gevolg van een beroerte kan er sprake zijn van taalproblemen. Het moeilijk op woorden kunnen komen, moeite met het formuleren van zinnen of moeilijk kunnen begrijpen van de taal.
  • Een spraakstoornis, bijvoorbeeld als gevolg van verminderde kracht van de spieren.
  • Stem- en/of ademproblemen door verzwakte stembanden of COPD.
  • Gehoorproblemen. We geven advies en u kunt een cursus spraakafzien (liplezen) volgen bij ons.

Een behandeling start met een intakegesprek, waarin u met de logopedist uw klacht bespreekt zodat de achtergrond ervan helder wordt. Daarna wordt uw klacht nader onderzocht en wordt er samen met u een behandelplan opgesteld. Indien wenselijk wordt daarin ook uw omgeving betrokken. Voor behandeling kunt u terecht op de locaties: De Cromhoff te Enschede, Wiedenhof te Haaksbergen en De Meergaarden en Hageman Medisch Centrum​ te Eibergen. Indien wenselijk komt de logopedist voor behandeling bij u thuis.

Heeft u vragen over logopedie? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact op.​

We zijn er wanneer nodig

Stuur een mail

Binnen 24 uur reactie op werkdagen

Mail sturen

Bel mij terug

Laat hieronder uw telefoonnummer achter en wij bellen u terug: