Livio

Wij zijn dagelijks dag en nacht bereikbaar, alsook in weekenden en op feestdagen. Bel 0900-9200. Wij helpen u graag.
Mijn Livio

Menu

Woonzorgcentrum

​​​​Thuis wonen kan door ziekte, ouderdom of dementie steeds lastiger worden. De woonzorgcentra van Livio bieden dan uitkomst. Hier woont u met uw eventuele partner zoals u dat het liefste wilt. En er is altijd wel iets te beleven. Onze welzijnsmedewerkers bieden u een uitgebreid activiteitenprogramma met voor ieder wat wils. Daarnaast is er veel aandacht voor lekker eten en drinken in onze sfeervolle restaurants.

Bij Livio woont u beschermd, maar behoudt u de regie over uw eigen leven. In de rust en privacy van uw eigen appartement kunt u wanneer nodig verschillende vormen van zorg en gemaksdiensten ontvangen. Het is ook mogelijk om iemand te laten logeren. En indien wenselijk kan de logé ook tegen betaling gebruik maken van de maaltijdvoorziening.​ En hebt u een Wlz-indicatie dan is er geen wachtlijst.

Wonen met partner 
Alle woonzorglocaties van Livio bieden de mogelijkheid om samen met uw partner te wonen. Zo hoeft u niet gescheiden te leven simpelweg omdat (één van) u meer ondersteuning of zorg nodig heeft. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden of financiëring m.b.t. het samenwonen bij Livio, neem dan gerust contact​ op met onze cliëntadviseurs. Zij vertellen u er graag meer over. 

Financiering
Voor het appartement betaalt u standaard huur en appartementsgebonden bijkomende kosten. Er is voldoende aanbod dat onder de huurtoeslaggrens ligt. Aanvullende diensten en zorg kunt u daarnaast naar behoefte bij ons afnemen. Dit hangt af van uw zorgindicatie en uw persoonlijke financiële situatie.

Heeft u bijvoorbeeld persoonlijke zorg en/of verpleging nodig, dan kunt u aanspraak maken op de wijkverpleging. Deze zorg valt onder de basisverzekering van uw ziektekostenverzekering.

Heeft u bijvoorbeeld veel zorgmomenten en zijn deze ook niet goed planbaar, dan zou het kunnen zijn dat u in aanmerking komt voor de Wlz (Wet langdurige zorg). Hiervoor kunt u zelf of met ondersteuning van een cliëntadviseur van Livio of zorgverzekeraar een aanvraag bij het CIZ indienen. U moet dan wel een eigen bijdrage betalen. Deze bijdrage is inkomensafhankelijk. Bekijk daarvoor de website van het Centraal Administratie Kantoor​ (het CAK).

Binnen de Wlz zijn er verschillende indicaties mogelijk waaraan specifieke zorg is verbonden, waaronder de Wlz indicatie ‘met behandeling’. Ook met deze indicatie kunt u wonen (en blijven wonen) in onze woonzorgcentra en hoeft u niet te verhuizen naar één van onze kleinschalige woonvormen of verpleeghuizen.

Meer informatie over wonen in onze woonzorgcentra?
Voor verdere toelichting en informatie over wonen bij Livio kunt u contact opnemen met onze cliëntadviseurs​.

We zijn er wanneer nodig

Stuur een mail

Binnen 24 uur reactie op werkdagen

Mail sturen

Vrijwilliger worden bij Livio?

Meer weten over vrijwilligerswerk, klik dan op de onderstaande link:

Verstuur

Woningen

Geen woningen gevonden.

Aanbod van Livio+

Geen aanbiedingen gevonden.