Livio

Wij zijn dagelijks dag en nacht bereikbaar, alsook in weekenden en op feestdagen. Bel 0900-9200. Wij helpen u graag.
Mijn Livio

Menu

Kleinschalig wonen

​Als het thuis echt niet meer gaat, kunt u in één van onze kleinschalige woonlocaties terecht. Dit is een bijzondere vorm van verpleeghuiszorg voor mensen met dementie of niet-aangeboren hersenaandoening. In deze kleinschalige woonvoorziening woont u in een groep van zes tot acht mensen. Samen met hen vormt u een huishouden. De medewerkers zijn ook onderdeel van dit huishouden. Zij sluiten in hun ondersteuning en zorgverlening zoveel mogelijk aan bij uw eigen leefstijl en voorkeuren. Net als thuis staat de huiskamer centraal.

Kleinschalig wonen voor Psychogeriatrie (PG) en Somatiek (Som)
Livio biedt in Haaksbergen, Neede en Eibergen de mogelijkheid van het kleinschalig wonen voor zowel cliënten met een chronische lichamelijke problematiek, ook wel somatiek genoemd of psychogeriatrische problematiek (o.a. dementie). Deze vorm van verpleeghuiszorg wordt op twee locaties in Haaksbergen geboden, de Merelstraat en Ferdinand Bolstraat. In Neede aan de Troelstrastraat en in Eibergen aan de Willem Sluyterstraat.

In de kleinschalige woonvormen woont u samen met ongeveer zes medebewoners en iedereen heeft zijn of haar eigen appartement. U kunt deze naar eigen smaak inrichten. Daarnaast is er een gezamenlijke huiskamer en keuken. Het dagelijks leven staat centraal binnen deze woongroepen. Er wordt bijvoorbeeld zelf gekookt of de was gedaan. Bewoners die iets kunnen en willen meehelpen worden betrokken bij de dagelijkse activiteiten. Net als in het verpleeghuis is er een behandelteam betrokken bij uw dagelijkse zorg. De EVV-er is er om de dagelijkse zorg te coördineren.

Bij de psychogeriatrische woongroepen zal het bieden van structuur, begeleiding en ondersteuning in verband met de geheugenproblemen meer centraal staan. Terwijl bij de somatisch groep juist de begeleiding gericht is op zelfregie.

Voor verdere toelichting en informatie over het Kleinschalig wonen PG en Som binnen Livio kunt u bellen en/of een afspraak maken met onze cliëntadviseurs.

Kleinschalig wonen voor Lichamelijk Gehandicapten (LG)
De appartementen in onze kleinschalige woonvormen bieden u ruimte om te leven. U vindt een woonkamer met keuken, slaapkamer, badkamer en balkon of terras. U hebt bij ons een eigen plek, eigen huis, die uzelf kunt inrichten. Verder is er een gezamenlijke ruimte waar u met de anderen televisie kunt kijken, koffiedrinken, kletsen of spelletjes spelen. De lichamelijk gehandicapten afdelingen zijn bestemd voor cliënten met een handicap of functiebeperking. U kunt ook denken aan een niet-aangeboren hersenletsel. Onze begeleiding is gericht op zelfregie.

Binnen een LG woonlocatie kan specialistische zorg geboden worden aan mensen die afhankelijk zijn van beademing. Livio heeft een samenwerkingsverband met het Centrum voor Thuisbeademing van het UMCG (Universitair Medisch Centrum Groningen). Alle zorgmedewerkers in een LG woonlocatie zijn getraind en geschoold door het UMCG in deze specialistische handelingen én voert deze uit conform de afspraken met het UMCG. Hierdoor maken we het wonen in een LG woonlocatie mogelijk als u afhankelijk bent van beademing.

Voor verdere toelichting en informatie over het Kleinschalig wonen LG binnen livio kunt u bellen en/of een afspraak maken met onze cliëntadviseurs.

Kleinschalig wonen voor jonge mensen met dementie
In onze locatie Wiedenhof te Haaksbergen hebben we een kleinschalige woonvoorziening speciaal voor jonge mensen met dementie (tot 65 jaar). De kleinschalige woonvorm van Livio is een belangrijke aanvulling op het zorgaanbod voor jonge mensen met dementie in de regio Twente / Achterhoek. Lees meer...​

We zijn er wanneer nodig

Stuur een mail

Binnen 24 uur reactie op werkdagen

Mail sturen

Bel mij terug

Laat hieronder uw telefoonnummer achter en wij bellen u terug:

Woningen

Geen woningen gevonden.

Aanbod van Livio+

Geen aanbiedingen gevonden.