Beveiligde mails van Livio

Livio gebruikt beveiligde e-mail om privé gegevens ook privé te houden

Veilige en toegewijde zorg gaat niet alleen over zorg aan uzelf of uw naaste, maar ook over een garandeerde veilige uitwisseling van uw gegevens. Daarom maakt Livio gebruik van de technologie van ZorgMail. Dit betekent dat de inhoud van het e‐mailbericht versleuteld is en u door middel van een extra tussenstap de e‐mail kunt openen.

U vindt op deze pagina uitleg over de volgende punten:

  • Hoe opent u een beveiligde e-mail van Livio?
  • Reageren op een e-mailbericht dat beveiligd is verstuurd
  • Wat als uw contactgegevens zijn gewijzigd?

Hoe opent u een beveiligde e-mail van Livio? 

Een versleuteld e‐mailbericht komt aan in de inbox van de ontvanger met een bericht zoals hieronder aangegeven. Het beveiligde e-mailbericht in dit voorbeeld is verzonden vanuit het Medisch Secretariaat Livio.

Stap 1

U opent de inhoud van het bericht door op de groene knop ‘Bericht lezen’ te klikken. 

 

LET OP: Het kan voorkomen dat er bij de e-mail een mededeling staat dat sommige inhoud in dit bericht is geblokkeerd omdat de afzender niet in de lijst met veilige zenders voorkomt. In dat geval klikt u eerst op 'Ik vertrouw inhoud van <afzender>@livio.nl'. 

 

bericht lezen

Stap 2

Er volgt een nieuw venster, zie hieronder. Klik op de knop ‘Stuur toegangscode’.

 

LET OP: In dit voorbeeld wordt een toegangscode per sms toegestuurd. Afhankelijk wat de verzender heeft ingevoerd kan de code ook naar uw e-mailadres worden gestuurd.

Stap 2

Stap 3

Er volgt een nieuw scherm, zie hieronder. In het invoerveld voert u de code in die u zojuist per sms of e-mail heeft ontvangen. Daarna verschijnt de inhoud van de beveiligde e-mail.

stap 3 veilig mailen

Reageren op een e-mailbericht dat beveiligd is verstuurd 

U kunt Livio een beveiligde e-mail terugsturen door de beveiligde e-mail te beantwoorden. Klik op de knop Beantwoorden, zie rode kader in voorbeeld hieronder.

Reageren

Zijn uw contactgegevens gewijzigd?

Heeft u een nieuw e-mailadres of 06-nummer (voor ontvangen toegangscode per sms) geeft dit dan door aan uw contactpersoon binnen Livio.