Livio

Wij zijn dagelijks dag en nacht bereikbaar, alsook in weekenden en op feestdagen. Bel 0900-9200. Wij helpen u graag.
Mijn Livio

Menu

Informatie en richtlijnen coronavirus

​​​​​​​​​​​​​​​De afgelopen periode hebben we veel maatregelen moeten nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De maatregelen hebben een grote impact gehad op de dagelijkse gang van zaken. Voor bewoners bij Livio, naasten, familie, medewerkers en vrijwilligers. 

Toename besmettingen in Nederland
Enige tijd was het coronavirus in Nederland onder controle, maar helaas nemen de besmettingen weer toe. We zijn daarom genoodzaakt om preventief weer maatregelen te nemen. We streven hierin zoveel mogelijk naar maatwerk. Dit doen we om te voorkomen dat locaties wederom hun deuren moeten sluiten voor bezoekers. 

Actuele richtlijnen bij Livio
Hieronder vindt u de meest actuele informatie over de stand van zaken bij Livio en de nieuwe richtlijnen voor woonzorgcentra, verpleeghuizen, kleinschalige woonvormen en thuiszorg. We gaan hierbij te allen tijde uit van de landelijke en RIVM richtlijnen zoals bijvoorbeeld de 1,5 meter afstand. 

Hieronder vindt u de laatste stand van zaken bij Livio. Wanneer er iets wijzigt proberen we de informatie op deze pagina zo snel mogelijk bij te werken. 

Update 29 oktober: Mondkapjesbeleid 

Meest recente update: 29-10-'20

Binnen onze Livio locaties dragen wij allemaal een mondkapje. Dit geldt zowel voor onze bezoekers, medewerkers als bewoners. Wij vragen u als bezoeker ook dringend om zelf een mondkapje mee te nemen en deze gedurende uw gehele verblijf op onze Livio locatie op te houden. 

Voor onze bewoners geldt dit voor de algemene ruimtes van een Livio locatie (zoals bijvoorbeeld het Grand Café/lounge, de gangen of receptie). 

Naast het dragen van een mondkapje gelden natuurlijk de standaard richtlijnen zoals het houden van 1,5 meter afstand en het desinfecteren van de handen bij binnenkomst. Alvast hartelijk dank. 

​​Update 23 oktober: Bezoeken Grand Cafés/lounges

Wij proberen waar het kan onze Grand Cafés open te houden voor zowel onze bewoners als bezoek. Per locatie kan dit verschillend zijn. Wij vragen u dringend zich aan de volgende richtlijnen te houden: 

 • ​Desinfecteer eerst uw handen 
 • Zet direct bij binnenkomst van onze Livio locatie uw mondkapje op.
  Uiteraard geldt dit ook voor in onze Grand Cafés. Als bezoeker dient u de gehele tijd in het Grand Café uw mondkapje op te houden. Ook als u aan tafel zit. Voor onze bewoners geldt dat zij bij het betreden van het Grand Café ook een mondkapje opzetten.
 • Kies de dichtsbijzijnde tafel.
 • Houd 1,5 meter afstand. 
 • Verschuif geen tafels of stoelen. 
 • Indien er spatschermen aanwezg zijn, verplaats deze dan niet. 
 • Spreek elkaar aan op ongewenst gedrag. 

Volg altijd de instructies op van onze medewerkers. Zo proberen wij samen onze Grand Cafés open te houden. Alvast hartelijk dank voor uw medewerking. 

​​

Dragen van een mondkapje
Mocht u uw mondkapje vergeten zijn, dan stellen wij een beperkte voorraad mondkapjes beschikbaar bij de ingang van onze locaties. U kunt hier dan 1 mondkapje pakken. Onze voorraad is echter beperkt dus gaat u uiterst voorzichtig met deze voorraad om. Hieronder vindt u een korte instructie hoe u uw mondkapje op moet zetten:

​​
​​

​​Update 14 oktober: Aangepaste bezoekersregeling

​​Per 14 oktober zijn wij helaas genoodzaakt om onze bezoekersregeling verder aan te scherpen vanwege de toename van het aantal landelijke coronabesmettingen. Op deze pagina onder het kopje 'Richtlijnen bezoekersregeling per 14-10' vindt u de meest actuele bezoekersregeling voor onze woonzorgcentra, verpleeghuizen en Kleinschalige Woonvormen. Hier vindt u de algemene richtlijnen voor bewoners en naasten. Per locatie kan de exacte invulling anders zijn. Bewoners worden hierover persoonlijk geïnformeerd. 


Update 1 oktober: Mondkapjes bij Livio

Alle medewerkers van Livio dragen preventief een mondkapje
Sinds woensdag 30 september geldt dat niet alleen alle medewerkers van Livio in Haaksbergen, maar ook in Enschede en Berkelland preventief een mondkapje dragen. Medewerkers dienen een mondkapje te dragen wanneer er GEEN 1,5 meter afstand kan worden gehouden. Dit gelt dus in alle situaties binnen deze 1,5 meter, zowel op de Livio locaties als in de wijkverpleging.  


Mondkapjes ook voor bezoekers alle van locaties Livio
Bezoekers worden gevraagd om gedurende hun gehele aanwezigheid op een Livio locatie een mondkapje dragen. Ook als ze 1,5 meter afstand houden. Dit geldt voor alle Livio locaties. Het mondkapje mag pas weer worden afgedaan bij het verlaten van de locatie. Bezoekers worden gevraagd om zelf hun eigen mondkapje meenemen of kunnen deze bij de ingang van de locatie verkrijgen.  Kinderen onder de 13 jaar hoeven geen mondkapje te dragen.

Klik hier​ voor het nieuwsbericht. 

Richtlijnen bezoekersregeling

Meest recente update: 14-10-'20 
Hieronder vindt u de algemene richtlijnen voor bezoek bij de woonzorgcentra, verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen van Livio. 

Algemene richtlijnen bezoek woonzorgcentra 
Hieronder vindt u een overzicht van de algemene richtlijnen voor bewoners en naasten. Per locatie kan de exacte invulling anders zijn. Bewoners zijn hierover persoonlijk geïnformeerd.  

 • ​​Bezoek is toegestaan. Dit houdt in: 
  - 1 keer per dag maximaal drie bezoekers van 13 jaar en ouder. Kinderen tot en met 12 jaar vallen hier niet onder. ​
 • Bezoekers dragen gedurende hun gehele bezoek aan onze locatie(s) een mondkapje. Wij vragen u dringend deze zelf mee te nemen. 


Algemene richtlijnen bezoek verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen 

Hieronder vindt u een overzicht van de algemene richtlijnen die gelden voor cliënten en  naasten van verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen.  Per locatie kan de exacte invulling anders zijn. Bewoners en, en indien van toepassing contactpersonen, zijn hierover persoonlijk geïnformeerd.  

 • Bezoek is toegestaan. Dit houdt in: 
  - 1 keer per dag maximaal twee bezoekers van 13 jaar en ouder. Kinderen tot en met 12 jaar vallen hier niet onder.
 • Bezoekers dragen gedurende hun gehele bezoek aan onze locatie(s) een mondkapje. Wij vragen u dringend deze zelf mee te nemen. 

Bezoeken van een (mogelijk) besmette cliënt 
Indien u op bezoek gaat bij een (mogelijke) besmette persoon dan is het  verplicht een medisch mondneusmasker te dragen. Een eigen mondkapje volstaat dan niet. Deze medische mondneusmaskers worden door het zorgpersoneel verstrekt. Bij binnenkomst van desbetreffende afdeling zal u hier op worden gewezen. 

Overige richtlijnen

Wijkverpleging

​De thuiszorgteams zullen goed blijven inschatten voor welke zorg zij bij onze cliënten komen. Zodat cliënten de zorg ontvangen die voor hen belangrijk is en er daarbij niet meer zorgmomenten zijn dan nodig. Zo komen er niet teveel zorgverleners over de vloer. Daarbij proberen we zoveel mogelijk dezelfde zorgverleners in te plannen. 

Onze medewerkers in de wijkverpleging dragen preventief altijd een mondkapje wanneer ze geen 1,5 meter afstand kunnen houden. Medewerkers met klachten blijven thuis en laten zich eerst testen.

Zorgpunten

U kunt terecht bij de zorgpunten aan de Boulevard 1945 (Enschede) en Het Wiedenbroek (Haaksbergen). Het zorgpunt Lippink’s Hof (Enschede) is beperkt open (ma, woe, vrij van 9:00 – 13:00). ​

Dagbesteding

Vanaf 1 juli worden maatregelen verder versoepeld en worden waar mogelijk de dagactiviteiten weer stap voor stap vormgeven, waarbij de RIVM richtlijnen worden gehanteerd. De externe dagopvang wordt binnen de mogelijkheden weer verder ingevuld. Ook is er weer meer ruimte voor ontspanningsactiviteiten op locatie. De invulling van de dagbesteding is mede afhankelijk van de inzet van vrijwilligers en de mogelijkheden van de beschikbare ruimten. 

Behandelingen

Vanaf 15 juni kunnen behandelaren (diëtisten, fysiotherapeuten, logopedisten, ergotherapeuten etc.) en specialistische teams weer meer zorg verlenen.  

Vanaf 1 juli is groepsbehandeling buiten (bijv. bootcamp) weer mogelijk, ook voor cliënten buiten Livio. Ook is groepsbehandeling binnen voor cliënten van Livio weer mogelijk, waarbij de richtlijn van de KNGF de leidraad wordt gevolgd (1 cliënt en 1 fysiotherapeut op 20 vierkante meter). 

Behandeling voor bewoners van de verpleeghuizen en KSW’s vindt in principe plaats op de eigen locatie. Afstemming op maat is altijd mogelijk in overleg met het zorgteam.

Eerstelijns cliënten die buiten de Livio locaties wonen, kunnen binnen de Livio locaties individueel behandeld worden door een paramedicus. Hiervoor gelden naast de landelijke richtlijnen ook de richtlijnen van onze Livio locaties, zoals verplichte registratie en gezondheidscheck, een verantwoorde planning, verplicht dragen van een mondkapje bij binnenkomst van een Livio locatie  en uiteraard hygiënemaatregelen. 

Tips gezonde voeding
Meer informatie, advies en handige tips over gezonde voeding tijdens corona vindt u in deze flyer​. Deze is speciaal voor u samengesteld voor de diëtisten van Livio.

​​Nieuws

Voor alle (actuele)  nieuwsberichten verwijzen we u graag naar ons nieuwsarchief​


We zijn er wanneer nodig

Stuur een mail

Binnen 24 uur reactie op werkdagen

Mail sturen

Vraag of opmerking?

Heeft u een tip, vraag of opmerking, klik dan op de onderstaande link:

Bericht sturen