Onze Logopedisten

De logopedisten van Livio zijn deskundig op het gebied van communicatie en slikken. Zij richten zich in het bijzonder op ouderen en volwassenen met veelal neurologische problematiek, zoals na een beroerte (CVA) of bij de ziekte van Parkinson.

Hieronder treft u een aantal voorbeelden aan wat een logopedist van Livio voor u kan betekenen:

  • Slikproblemen, bijvoorbeeld speekselverlies, hoesten tijdens of na de maaltijd, het gevoel dat er iets vastzit in de keel, sondevoeding;
  • Taalstoornis (afasie): als gevolg van een beroerte kan er sprake zijn van taalproblemen. Het moeilijk op woorden kunnen komen, moeite met het formuleren van zinnen of moeilijk kunnen begrijpen van de taal;
  • Een spraakstoornis, bijvoorbeeld als gevolg van verminderde kracht van de spieren;
  • Stem- en/of ademproblemen door verzwakte stembanden of COPD;
  • Wij adviseren u en u kunt een cursus spraakafzien (liplezen) bij ons volgen.
  • De Livio logopedisten zijn onderdeel van het behandelteam, en werken nauw samen met meerdere disciplines. Zij werken zowel samen in huis als in de wijk, en kunnen zo altijd een passende behandeling bieden.

Behandeling
Een behandeling start met een intakegesprek, waarin u met de logopedist uw klacht bespreekt zodat de achtergrond ervan helder wordt. Daarna wordt uw klacht nader onderzocht en wordt er samen met u een behandelplan opgesteld. Indien wenselijk wordt daarin ook uw omgeving betrokken.

Voor behandeling kunt u terecht op de locaties: De Cromhoff te Enschede, Wiedenhof te Haaksbergen en De Meergaarden te Eibergen. Indien wenselijk komt de logopedist voor behandeling bij u thuis.

Contact met onze logopedisten

Wilt u meer weten over logopedie en waarmee onze logopedisten u kunnen bijstaan? Neem via onderstaande knop contact met ons op. Wij helpen u graag! 

Onze Logopedisten

Logopedist
Nathalie Reulink

Logopedist
Ingrid Westerink

Logopedist
Klaske Goudt

Vergoeding

Vergoeding
Logopedie wordt vergoed door uw basisverzekering. U hebt recht op vergoeding als de behandeling een geneeskundig doel heeft. Of als herstel of verbetering van uw spraakvermogen mogelijk is. De voorwaarden voor vergoeding verschillen per zorgverzekeraar. Zo kunnen er verschillende voorwaarden zijn bij behandeling in een praktijk, thuis of op school. Logopedie aan huis is vaak alleen mogelijk als het medisch noodzakelijk is. Ook is het per zorgverzekeraar verschillend wanneer u een verwijzing nodig hebt van uw huisarts, medisch specialist of tandarts. Dit heeft u namelijk niet altijd nodig. Vraag dus altijd bij uw zorgverzekeraar na wat de voorwaarden zijn.​