Wat doet een logopedist?

De logopedisten van Livio zijn deskundig op het gebied van communicatie en slikken. Zij richten zich in het bijzonder op ouderen en volwassenen met veelal neurologische problematiek, zoals na een beroerte (CVA) of bij de ziekte van Parkinson.

Behandeling

Een behandeling start met een intakegesprek, waarin u met de logopedist uw klacht bespreekt zodat de achtergrond ervan helder wordt. Daarna wordt uw klacht nader onderzocht en wordt er samen met u een behandelplan opgesteld. Indien wenselijk wordt daarin ook uw omgeving betrokken.

Voor behandeling kunt u terecht op de locaties: De Cromhoff te Enschede, Wiedenhof te Haaksbergen en De Meergaarden te Eibergen. Indien noodzakelijk komt de logopedist voor behandeling bij u thuis.

Wanneer kunt u bij een logopedist terecht?

U kunt bij een Livio logopedist terecht wanneer er bijvoorbeeld sprake is van één van onderstaande problemen: 

  • Slikproblemen. Wanneer u moet hoesten tijdens of na de maaltijd, het gevoel heeft dat eten blijft hangen in de keel, moeite heeft met kauwen, opnieuw moet leren slikken bij sondevoeding of wanneer voedsel en vocht uit uw mond lopen. 
  • Taalstoornis (afasie) als gevolg van een beroerte of als gevolg van dementie, kan er sprake zijn van afasie: Het moeilijk op woorden kunnen komen, moeite met het formuleren van zinnen of moeilijk kunnen begrijpen van de taal;
  • Een spraakstoornis (dysartrie) als gevolg van een beroerte of een neurologische ziekte. De spraak kan onduidelijk, slap of haperend zijn;
  • Stem- en/of ademproblemen, neurologische problematiek, zwakte of COPD;
  • Wij kunnen u advies geven als u gehoorproblemen heeft en u kunt een cursus spraakafzien (liplezen) bij ons volgen.

Onze logopedisten

  • Nathalie Reulink
  • Galina Schouten
  • Janine Tijhuis
  • Maud Spijkers

Contact met onze logopedisten

Wilt u meer weten over logopedie en waarmee onze logopedisten u kunnen bijstaan? Neem via onderstaande knop contact met ons op. Wij helpen u graag! 

Vergoeding

Logopedie wordt vergoed  vanuit uw basisverzekering.  Dat betekent dat er geen kosten voor uzelf aan verbonden zijn, tenzij er nog een verplichting tot eigen bijdrage openstaat. Wij werken altijd op verwijzing van de huisarts of specialist. 

Certificaat

Onze dienst logopedie scoort een 9 in het onafhankelijke PREM onderzoek. Dit onderzoek wordt jaarlijks uitgevoerd onder onze cliënten om een goed beeld te geven van de kwaliteit van de dienstverlening. Wij zijn enorm trots op dit prachtige resultaat! 

PREM Livio Logopedie Certificaat