Mevrouw Peereboom – de Graaf over het wonen op Twekkelerveld

Wie kan er nu beter vertellen hoe het is om te wonen op Livio locatie Twekkelerveld dan de bewoner zelf? Want hoe is het wonen in een woonzorgcentrum? Is het een fijne plek? Ontmoet je veel nieuwe mensen en hoe ziet het appartement eruit? Mevrouw Peereboom – de Graaf is één van die bewoners. Ze is 85 jaar en woont sinds november 2020 in locatie Twekkelerveld. Ze vertelt graag over haar ervaringen. 
 
De verhuizing  
“Ik woon hier inmiddels 2,5 jaar. Daarvoor woonde ik nog zelfstandig in Enschede. Doordat ik na een hartinfarct last kreeg van evenwichtsstoornissen adviseerde de dokter mij om te verhuizen naar een woonzorgcentrum. Hier zag ik erg tegenop want ik voelde me goed en vertrouwd in mijn eigen huis. Toch ben ik gaan kijken op locatie Twekkelerveld, want mijn kinderen wonen daar dichtbij. Ik was erg enthousiast over het appartement, lekker ruim. Ik besloot ervoor te gaan en toen ging alles erg snel. Ik kreeg de sleutel en 14 dagen later woonde ik er al. De kinderen hebben mij super geholpen”.  

Mw. Peereboom de Graaf
Ik was erg enthousiast over het appartement, lekker ruim. Ik besloot ervoor te gaan en toen ging alles erg snel."

Het wonen in een woonzorgcentrum   

“In het begin was het erg wennen, het voelde alsof ik hier op vakantie was. Mijn appartement voelde niet direct als mijn thuis, dat vond ik wel lastig. Gelukkig kwamen de kinderen vaak langs en kon ik langzaam wennen aan mijn nieuwe plek.  
 
Ook het kennismaken met medebewoners heeft mij hierbij geholpen. Je komt hier veel mensen tegen waar je een praatje mee kunt maken. Zo heb ik een leuke overbuurvrouw waarmee ik wel eens naar de bingo of de ontmoetingsruimte ga. Mede hierdoor ben ik hier nu helemaal gewend en helemaal op mijn plek. Het is lekker rustig en ik kan doen en laten wat ik wil. Er moet hier niets!”   

Altijd wat te doen
“Er is hier voor bewoners altijd wat te doen. Als je het leuk vindt kun je mee op uitstapjes, meedoen met activiteiten of sinds een paar maanden naar de nieuwe ontmoetingsruimte. Ik doe mee met dingen die ik leuk vind en verder ga ik lekker mijn eigen gang. Ik ben namelijk ook dol op puzzelen, kleuren of breien in mijn eigen appartement”.

Nieuwe ontmoetingsruimte 

“Sinds kort is er op de locatie ook een gezamenlijke ontmoetingsruimte. Ik vind het erg gezellig om hier samen met een paar bewoners naartoe te gaan. Op deze manier kom je makkelijker in contact met medebewoners. In de ontmoetingsruimte is een Medewerker Mooie Dag die alles begeleid. Zo spelen we samen spelletjes, zingen we liedjes en doen we zelfs hersentherapie! Er is veel aandacht voor wat wij leuk vinden. Zo hebben we laatst een keer gesjoeld omdat mij dat zo leuk leek".

In de nieuwe ontmoetingsruimte spelen we samen spelletjes, zingen we liedjes en doen we zelfs hersentherapie! Er is veel aandacht voor wat wij leuk vinden."

Een fijne plek om te wonen  

“Ik doe nog zoveel mogelijk zelf en krijg alleen zorg voor de dingen waar ik echt hulp bij nodig heb. Ik ben blij dat ik nog veel zelf kan en ik vind het een fijn gevoel dat de zorg altijd dichtbij is mocht het nodig zijn. En mijn appartement? Dat is lekker ruim, helemaal de keuken. Ook het gebouw is groot en er zijn veel faciliteiten zoals de kapper. En ik loop zo naar het winkelcentrum, dat is vlakbij. Daarnaast is de bushalte dichtbij en kan ik er met de rollator naar toe. Ik heb helemaal niet het idee dat ik een verzorgingstehuis woon. Dus mochten mensen twijfelen om in een woonzorgcentrum te gaan wonen, ik zeg DOEN!"