Mevrouw Wientjes over het wonen op Het Saalmerink

Wie kan er beter vertellen hoe het is om te wonen op Het Saalmerink dan de bewoner zelf? Want hoe is het wonen in een woonzorgcentrum van Livio? En wat maakt Het Saalmerink een fijne plek? Mevrouw Wientjes (91) is één van die bewoners en woont sinds 2021 in het Saalmerink.   
  
Verhuizen naar een woonzorgcentrum  
“In 2021 ben ik samen met mijn man Henk in Het Saalmerink komen wonen. Ik had hulp nodig met zijn verzorging, mijn man leed namelijk al een aantal jaren aan Parkinson. Mij werd de steeds toenemende zorg voor hem te zwaar, naast de zorg die ik al had voor ons huis en onze tuin. Helaas is hij begin 2022 overleden. Natuurlijk heb ik het daar af en toe heel moeilijk mee. Maar ik word hier goed opgevangen. Gelukkig ben ik nog goed ter been en loop ik heel veel. Daarnaast krijg ik veel bezoek van mijn kinderen en kleinkinderen, dus eenzaamheid ken ik niet”, aldus mevrouw Wientjes.

Wonen op het Saalmerink

Wonen als echtpaar

Verhuizen naar Het Saalmerink
"Toen het ter sprake kwam dat we naar Het Saalmerink zouden verhuizen had ik meteen zoiets van: 'Ja, leuk!'. Thuis wonen was gewoon geen optie meer. Maar we waren wel al 60 jaar getrouwd, dan wil je bij elkaar blijven. Onze kinderen kwamen toen met het idee om hierheen te verhuizen. Met de zorg die mijn man nodig had, kwamen we daarvoor in aanmerking. En toen ging het snel. De cliëntadviseur van Livio kwam bij ons op huisbezoek en voordat we het wisten woonden we hier. In onze tijd samen mocht ik ook hier nog voor hem zorgen. Dat vond ik heel fijn."

Goed om te weten, sinds 2022 is het alleen mogelijk om samen bij Het Saalmerink te komen wonen als beide partners een zorgindicatie hebben.

"In Het Saalmerink voel ik mij op mijn gemak, het is hier veilig en prettig wonen. Ik zou niet anders meer willen."

Het Saalmerink is nu mijn thuis

Een fijn en veilig gevoel
"Ik voel mij hier zeer op mijn gemak en zou niet meer terug willen naar mijn grote huis, dit is nu mijn thuis. Het zorgpersoneel komt elke dag even bij mij langs voor een praatje. Het zijn stuk voor stuk fijne mensen en nemen altijd even de tijd voor mij. 

Ik vind het een prettige gedachte dat de zorg dichtbij is voor het geval ik dit in de toekomst wel nodig heb. Ook een geruststellende gedachte voor mijn drie kinderen. Die laat ik elke morgen via de Whatsapp even weten hoe het met mij gaat. Ik kan oprecht zeggen dat ik het hier naar mijn zin heb."

Livio Hetsaalmerink Apr2021 Appartement2 2

Reuring opzoeken als je daar behoefte aan hebt

De activiteiten
"Er wordt hier heel veel georganiseerd, én echt leuke activiteiten. Zelf ben ik nog veel buiten de deur. Ja, als het mooi weer is, ben ik het liefste buiten. Mijn kinderen halen mij ook zeer regelmatig op. Wat ik wel regelmatig doe is rummikubben met een aantal bewoners en ik ga elke maandagmorgen naar de gym. Ik wil graag fit blijven op mijn leeftijd!"

Contact met bewoners
"Sinds ik hier woon heb ik al veel nieuwe mensen ontmoet. Maar ik kende er ook al een aantal voordat ik hier kwam wonen. Ik zoek ze op als ik daar behoefte aan heb, dan spelen we samen een spelletje of drinken we een kop koffie met elkaar. Maar ik ben erg op mijzelf en vind het zalig als ik 's avonds lekker mijn programma op televisie kan kijken of even kan bellen/appen met mijn (klein)kinderen."

"Ik wil zo lang mogelijk alles zelf blijven doen. Maar ik vind het fantastisch dat mijn warme maaltijd voor mij wordt bereid, want dat koken dat mis ik niet, dat heb ik lang genoeg gedaan."

Advies van mevrouw Wientjes

Mijn advies aan anderen?
"Trek op tijd aan de bel als het thuis niet meer gaat. Ik snap niet dat sommige mensen met een groot huis, die al op leeftijd zijn, niet verhuizen naar een woonzorgcentrum. Ze kunnen bijna niks meer zelf en zitten vaak met hun 80 jaar alleen thuis, dat is nergens voor nodig. Hier is alles voorhanden. De zorg, de gezelligheid, de reuring als je daar behoefte aan hebt. Ik woon in een heerlijk appartement, met een apart slaapvertrek. En niet te vergeten een heel mooi uitzicht over een prachtige groenstrook. Ik heb niks te klagen en wil hier graag nog ouder worden."

Het Saalmerink Haaksbergen