Meneer van der Werf over het wonen op De Werf

Wie kan er beter vertellen hoe het is om te wonen op De Werf dan de bewoner zelf? Want hoe is het wonen in een woonzorgcentrum van Livio? En wat maakt De Werf een fijne plek? Hennie van der Werf is één van die bewoners. Hij is 75 jaar, en woont sinds kort op De Werf.    
  
Verhuizen naar een woonzorgcentrum  
“Zo'n anderhalf jaar geleden is mijn vrouw plotseling overleden. Zij zorgde voor het huis en de tuin. En voor mij. Ik heb het nog wel geprobeerd alleen, maar door mijn lichamelijke klachten was dat best een uitdaging. Ook kwam ik er achter dat alleen wonen niets is voor mij. Al helemaal niet in een huis waar gewoon een gezin hoort te wonen. Omdat ik geboren en getogen ben in Neede, wilde ik graag in Neede blijven wonen. Samen met mijn dochter ben ik gaan informeren naar de mogelijkheden op De Werf. Gelukkig kon ik hier snel terecht. Na een paar maanden kon ik al naar dit appartement verhuizen. Een deel van mijn eigen meubels kon ik meenemen en we hebben het met elkaar mooi ingericht. Het appartement is groter en moderner dan waar ik eerst woonde en alles is dichtbij”, aldus meneer van der Werf.

x

Contact met medebewoners

“Sinds ik hier woon, heb ik al veel nieuwe mensen ontmoet. Ook kom ik mensen tegen die ik nog van vroeger ken, zowel bewoners als bezoekers. Ik heb fijn contact met mijn medebewoners. Elke ochtend om 10 uur ga ik koffiedrinken in het Grand Café en dan maak ik een praatje met de mensen die er zijn. Tussen de middag schuif ik aan voor de warme maaltijd. Het eten is hier erg goed. Altijd soep vooraf.” 

Ik heb helemaal niet hoeven wennen; ik voelde me hier meteen thuis."

Zelf & Zorg

“Toen ik hier kwam wonen, hebben mijn dochter en ik met de zorgmedewerkers afspraken gemaakt. Ik kan mezelf bijvoorbeeld douchen en aankleden. En ik verzorg zelf mijn broodmaaltijden ’s ochtends en ’s avonds. Die maak ik klaar in mijn appartement en eet ik daar ook op. Vanwege mijn diabetes moet ik insuline spuiten. Dan komt er wel altijd iemand even controleren of het goed gaat. De zorg is er altijd voor je en dat is een geruststellende gedachte. De zorgmedewerkers hier vind ik fantastisch. Ze werken hard en ik heb veel waardering voor ze!” 

Activiteiten
“Ik ben nog goed ter been en fiets ook nog. Mijn dochter woont met haar gezin dichtbij, dus daar ga ik regelmatig even langs. Of ik maak een wandelingetje of fietstochtje om te genieten van het mooie weer. Ook het dorpscentrum is dichtbij en dat is natuurlijk hartstikke makkelijk. In De Werf is regelmatig wat te doen en daar ga ik graag naar toe. Laatst was er bijvoorbeeld een filmavond. Maar er zijn ook al optredens geweest van verschillende zangkoren. Daar geniet ik volop van.” 

Werf
Ik heb nog geen dag spijt gehad dat ik hier ben gaan wonen."