Mevrouw Kerkemeijer over wonen op De Meergaarden

Wie kan er nu beter vertellen hoe het is om te wonen op De Meergaarden dan de bewoner zelf?  Want hoe is het wonen in een woonzorgcentrum van Livio? Wat maakt dit een fijne en veilige plek? Mevrouw Wilma Kerkemeijer is één van die bewoners. Ze is 73 jaar en woont sinds september 2021, zonder haar man, in De Meergaarden.  

Wonen bij Livio 
"Op mijn 36ste heb ik door een operatie niet-aangeboren hersenletsel (NAH) opgelopen. Ik heb daardoor extra zorg nodig en heb onder andere een halfzijdige verlamming. Mijn man heeft jarenlang intens en heel goed voor mij gezorgd. Hij deed als mantelzorger echt alles, zelfs meer dan nodig. In maart 2021 werd deze zorg te zwaar, het was medisch niet meer verantwoord en de verwachting is dat de zorg in de toekomst alleen maar meer wordt. Daarom ben ik verhuisd naar De Meergaarden.  

Van tevoren had ik geen verwachting van een woonzorgcentrum. Maar het is hier heel goed wonen. Het voelde echt als een warme deken. Ik kan wel zeggen dat ik mij hier gewoon thuis voel. Uiteraard is mijn thuis daar waar mijn man is, maar ik ben realistisch genoeg om te weten dat dat niet meer kan. Ik kan hier in De Meergaarden rustig mijn eigen gangetje gaan en ik vind het erg fijn als mijn man langskomt. Ik pak regelmatig de scootmobiel en dan rijd ik naar Rekken om hem te bezoeken.  

Een ander voordeel is dat je in een woonzorgcentrum nooit alleen bent. Ik kan mij goed vermaken hoor, dus zo erg vind ik het niet. Maar het feit dat ik de reuring kan opzoeken als ik daar behoefte aan heb, vind ik een prettige gedachte."  

Wilma Kerkemeijer
"In woonzorgcentrum De Meergaarden voel ik mij thuis."

Een fijne plek om te wonen

Mijn appartement? 
"Ik woon in een studio, dat betekent dat het bed in mijn woonkamer staat. Maar dat stoort me niet. Groter hoeft mijn appartement ook niet te zijn. Mijn compacte keuken is prima voor de doeleinden waarvoor ik het gebruik. Ik bak heel graag en kan mijn beslag hier voorbereiden. Vervolgens geef ik het mee aan één van de meiden die zorgen dat het gebakken weer terugkomt. Ideaal. Tussen de middag ga ik naar het Grand Café om daar mijn warme maaltijd te eten. En gelukkig kan ik gewoon bezoek ontvangen, en heb ik overal gezellige hoekjes gecreëerd. 's Avonds zit ik hier heerlijk televisie te kijken, en overdag zit ik graag bij het raam om te genieten van het uitzicht of een goed boek!"  

Het zorgpersoneel? 
"Ik ben heel erg blij met het zorgpersoneel, een dikke negen verdienen ze hier zeker. Je hoeft maar iets te vragen en ze vliegen voor je. Het zorgpersoneel werkt keihard en willen het hier iedereen naar de zin maken. Ik vind ze allemaal schatten! En ben heel blij met ze."  

De Meergaarden

Altijd wat te doen!

Activiteiten? 
"Vervelen bestaat hier niet in De Meergaarden. Er wordt door Welzijn of door Stichting Vrienden van De Meergaarden van alles georganiseerd. Binnenkort heb ik een leuk uitje met een huifkar, elke tweede dinsdag van de maand worden mijn nagels weer keurig gelakt. Ik doe aan hersengymnastiek. 

Ik houd van de bingomiddagen en laatst werd er een Rad van Fortuin georganiseerd. Dus je begrijpt, genoeg te doen als je dat wilt."  

De ligging? 
"De locatie is hier perfect, heerlijk dicht bij het centrum, uitkijk op een gezellig pleintje. We kunnen gebruik maken van een elektrocar, er is een buurtbus die je van A naar B brengt. Ik kan niet anders zeggen dat het hier top geregeld is.  

Tegen iedereen die in deze of soortgelijke situatie terechtkomt zeg ik DOEN! Omdat het hier goed voelt en je bent omringd door goede zorg."  

Eibergen Demeergaarden 6