Mevrouw van Reeken over het wonen op De Bleekhof

Wie kan er beter vertellen hoe het is om te wonen op De Bleekhof dan de bewoner zelf? Want hoe is het wonen in een woonzorgcentrum van Livio? En wat maakt De Bleekhof een fijne plek? Mevrouw van Reeken is één van die bewoners. Ze is 73 jaar, en woont hier nu anderhalf jaar.  
 
Verhuizen naar een woonzorgcentrum 
Voordat ik naar De Bleekhof verhuisde woonde ik in het centrum van Enschede. Ik kreeg hier al thuiszorg van Livio. De plek waar ik toen woonde was helaas geen fijne plek, ik ervaarde daardoor veel stress. De zorgmedewerkers merkten dit al snel op, gingen met mij het gesprek aan en vertelden over het wonen in een woonzorgcentrum van Livio.  Dat zette mij aan het denken. Ik was juist op zoek naar rust en veiligheid. En mocht het over een paar jaar slechter met mij gaan, dan heb ik in een woonzorgcentrum de juiste zorg al om mij heen. Dat heeft mij doen besluiten te gaan verhuizen”, aldus mevrouw van Reeken.  

Mevrouw van Reeken

De zorg dichtbij 

“Ik woon hier nu anderhalf jaar en kan oprecht zeggen dat De Bleekhof een hele fijne plek is om te wonen. Ik heb nu veel contacten wat er ook voor zorgt dat je je niet zo alleen voelt. Daarnaast is de zorg er dag en nacht voor je mocht dat nodig zijn. Dat geeft rust en een veilig gevoel. Je kunt altijd bij ze terecht. Ook als je ergens mee zit houden ze je goed in de gaten. Ik ben dankbaar dat ze er voor mij zijn wanneer dit nodig is".   

Ik ben dankbaar dat de zorgmedewerkers er voor mij zijn".

De locatie  

Er zijn hier veel faciliteiten en alles is dichtbij. Als je een keer een slechte dag hebt hoef je de deur niet eens uit en kun je gemakkelijk beneden naar het winkeltje.  Ook is er een kapper en apotheek. Daarnaast is het winkelcentrum dichtbij. Alles is bij de hand!”  
 
En mijn appartement? Dat is lekker ruim, de keuken is zelfs nog groter dan waar ik eerst woonde. Ook heb je een grote berging, waar je veel spullen kwijt kunt. En ik heb de luxe dat ik aan de achterkant van de Bleekhof woon. Daar kijk ik uit op de vijver en het parkje. Heerlijk!"  

Altijd wat te doen  

"Je hoeft je hier niet te vervelen want er wordt van alles georganiseerd. Iedere maandag is er een spelletjesmiddag, iedere maand is er een bingo en als je wilt mag je ook aanschuiven bij de activiteiten op Lippink's Hof. Daar loop je zo binnendoor naartoe.  Doordat er zoveel te doen is heb ik ook meer contacten gekregen.   

Ik heb nog geen dag spijt gehad dat ik hier ben gaan wonen."

 Mijn advies is dus ook voor iedereen die twijfelt: Geef je op en kom d'r in!"