In woonzorgcentrum Het Saalmerink, is het ons kent ons.

“Het Saalmerink is een woonzorglocatie waar je het zo bekende noaberschap echt nog tegenkomt. Veel mensen die hier wonen kenden elkaar al, de gemoedelijk sfeer, het zorgaanbod en het ons kent ons, maakt dit een fijne plek om te wonen”, aldus cliëntadviseur Femke van Eijzeren. Ze is sinds 2019 betrokken bij Het Saalmerink en vertelt over het wonen op deze locatie.  

Van kort tot lang verblijf, van samen tot alleen
"Wonen in Het Saalmerink betekent dat je een zorgindicatie hebt. Dat kan variëren van een Wet langdurige Zorg, tot aan wijkverpleging, dus een thuiszorgindicatie. Ook komen mensen met een kortdurend verblijf bij ons. Die komen om op te knappen en aan te sterken en keren vervolgens weer terug naar huis. Ook als partners kun je hier komen wonen wanneer beide een Wet Langdurige Zorg indicatie hebben.  

Onze bewoners wonen in hun eigen appartement, omringd door hun eigen spullen. Ze hebben privacy en kunnen de ‘reuring’ opzoeken als ze daar behoefte aan hebben. Je bent bij ons nooit alleen en de zorg is dichtbij. Ons motto is: ”Zoveel mogelijk zelf, maar nooit alleen.” Er is hier 24 uur per dag zorg in de nabijheid." 

Het Saalmerink Haaksbergen
“Ik word blij als ik iemand een passend woon- en zorgaanbod kan bieden. Een fijne plek om te wonen met zorg in de buurt als dat nodig is.”

Andere tijden

"Het Saalmerink staat al sinds jaar en dag in Haaksbergen. Het karakteriserende gebouw is kenmerkend voor ons woonzorgcentrum. ‘Vroeger’ ging je als je 65 jaar was naar een bejaardentehuis. Je schreef je in en ging daar wonen. Nu is het anders. Je moet een zorgindicatie hebben wil je bij ons komen wonen. Mensen wonen zelfstandig maar er is altijd zorg in de buurt. Overdag, maar in ook in de nachten. Wij ondersteunen en begeleiden onze cliënten om zo lang mogelijk alles zelf te blijven doen. Dat doen we met onze zorgprofessionals, behandelaren en mantelzorgers. Die spelen hierin ook een hele belangrijke rol." 

Livio Hetsaalmerink

Sfeer proeven

"Mensen komen regelmatig zelf vragen of ze bij ons mogen wonen als het thuis niet meer gaat. We maken dan meestal een vrijblijvende afspraak in Het Saalmerink, zodat men zelf kennis kan maken met ons, het zorgaanbod én de bewoners. Met een rondleiding kun je de sfeer proeven op locatie en krijg je direct een beeld van wie we zijn. Ik maak zelden mee dat we van de geïnteresseerde geen bekende tegenkomen. Dus het is hier echt “ons kent ons”. Vervolgens kijken we gezamenlijk naar de zorgvraag en of we dat hier kunnen bieden."

De mogelijkheden op locatie

"Naast dat je kunt wonen in een veilige vertrouwde omgeving, omringd door zorgprofessionals bieden we meer. Bewoners kunnen natuurlijk hun eigen huisarts houden als ze bij Livio komen wonen. Maar mocht de zorg intensiever worden dan kan de specialist ouderengeneeskunde, in overleg met de huisarts, de behandeling overnemen. Ook hebben we een compleet behandelteam voor onze bewoners klaarstaan, inclusief ergotherapeut, fysiotherapeut, logopedist of diëtist. Allemaal specialisten verbonden aan Het Saalmerink. 

Daarnaast vinden we het welzijnsaspect bij Het Saalmerink heel belangrijk. Er is bij ons altijd wel wat te doen zodat niemand zich eenzaam hoeft te voelen of zich hoeft te vervelen. Daar zorgt onder andere ons maandelijks terugkerende activiteitenprogramma wel voor.  

Voor bewoners met een hogere zorgindicatie, die wat meer structuur, toezicht en aanspraak kunnen gebruiken hebben we speciale huiskamers. Hier kunnen bewoners van 's ochtends tot ’s avonds, of een gedeelte van de dag, terecht voor een gezamenlijke maaltijd, activiteiten en gezelligheid." 

Livio Hetsaalmerink Apr2021 13

Trek op tijd aan de bel!

"Trek tijdig aan de bel als het thuis niet meer gaat! Wacht niet te lang! Maak een afspraak met mij zodat we samen kunnen kijken naar de behoeftes, wensen en mogelijkheden binnen Livio. Dan gaan we samen op zoek naar een fijne woonplek met passende zorg."

Femke van Eijzeren
"Het Saalmerink is een begrip in de regio, met name voor de kerndorpen Haaksbergen, Rekken, Rietmolen en Sint Isidorushoeve. Hier woon je in een vertrouwde omgeving samen met gelijkgestemden: veilig, gemoedelijk en omringd door zorg!"