In woonzorgcentrum De Meergaarden kun je veilig en gemoedelijk wonen

Hoe is het om te wonen op Livio locatie De Meergaarden? We vragen het aan Bob Tetteroo, sinds 2002 cliëntadviseur bij Livio. Bob is het eerste aanspreekpunt van toekomstige bewoners en geïnteresseerden. Hij informeert ze over hun mogelijkheden en vertelt in zijn rondleiding maar wat graag wat wonen in De Meergaarden betekent. 

Wonen bij Livio 
Woonzorgcentrum De Meergaarden kent 111 seniorenappartementen, verdeeld over drie verdiepingen. Elk appartement beschikt over een zit-/slaapgedeelte, keuken en badkamer. “In de regio staat ons woonzorgcentrum vooral bekend om zijn vele faciliteiten. Ook mensen die niet bij ons wonen kunnen daar gebruik van maken”, zegt Bob. "De traditionele bingomiddag bijvoorbeeld blijft populair. Voor mensen van buitenaf is het vaak een moment om kennis te maken met onze locatie."  

Eibergen De meergaarden

Ideale ligging

"Bij binnenkomst zie je links het Grand Café, rechts de receptie en een stukje verderop onze winkel. Onze winkel is echt een ontmoetingsplek geworden en enorm belangrijk voor onze bewoners. Een kwartier voor opening verzamelen zich al mensen op het bankje en maken ze een praatje met elkaar. Na hun inkopen drinken ze vaak met elkaar nog even een kop koffie in het Grand Café. Echt mooi om te zien, en fijn, dat we aan deze ontmoetingen een bijdrage kunnen leveren. 

In onze omgeving hebben we meerdere woonzorgcentra maar men kiest vaak bewust voor onze locatie. Regelmatig krijg ik te horen dat we veel weghebben van een traditioneel bejaardencentrum. De uitstraling, het gevoel van veiligheid, vertrouwen en de gemoedelijke sfeer die er hangt maakt dit een fijne plek om te wonen. De ligging is overigens ideaal, op loopafstand bevindt zich het gezellige dorpscentrum met diverse winkels." 

"De Meergaarden is een veilige plek om te wonen, we hebben veel te bieden en de sfeer is gemoedelijk. Er is altijd wel iets te beleven als je daar behoefte aan hebt."

Saamhorigheid en gezelligheid staan centraal

"Natuurlijk is het in het begin wennen om hier te wonen en is het een ingrijpende gebeurtenis. Maar uit ervaring weet ik dat men zich hier gauw thuis voelt. Als ik de mensen later spreek die bij ons zijn komen wonen krijg ik vaak te horen dat ze blij zijn dat ze het gedaan hebben. De belangrijkste reden? Saamhorigheid en gezelligheid. 

Ons motto is: 'Wat je zelf nog kan, moet je blijven doen.' Wij bieden een veilig onderkomen, dat is ook een belangrijk aspect voor de kinderen. Daarnaast organiseren we, samen met onze vele vrijwilligers en Welzijn, veel activiteiten voor onze bewoners. Dus als je het leuk vindt om ergens aan mee te doen, dan is dit de plek. En als je even geen zin hebt, ook geen probleem, dan trek je je terug in je eigen appartement." 

Eibergen Demeergaarden 14

Gezamenlijke huiskamers voor mensen met dementie

"Hoe ouder de mensen worden hoe groter de kans op dementie. Door de vergrijzing is het aantal mensen met dementie enorm gestegen. Voor mensen met dementie is het fijn als er structuur in de dag aangebracht wordt en dat het kleinschalig is. Livio kan aan de zorgvraag voldoen door gezamenlijke huiskamers te creëren.  

Vaak na het ontbijt worden de bewoners opgehaald om de dag, of een gedeelte daarvan, door te brengen in onze speciaal ingerichte huiskamer. Hier eten ze hun warme maaltijd tussen de middag en gaan ze aan het einde van de dag weer terug naar hun appartement. Vaak kunnen ze de vele prikkels van het grote Grand Café niet aan, vandaar dat ze met gelijkgestemden in de gezamenlijke huiskamers zitten." 

Informeer naar de mogelijkheden op De Meergaarden

"Het gebeurt regelmatig dat men, vaak op verzoek van een wijkverpleegkundige, praktijkondersteuner of huisarts, zich gaat oriënteren en laat informeren naar de mogelijkheden. Als cliëntadviseur kan ik zoiets alleen maar aanmoedigen. Je wilt toch weten waar je het over hebt als je straks voor een beslissing komt te staan? Ik nodig je dan ook van harte uit voor een rondleiding, dat mag nu, maar ook later. Alles is mogelijk, daar zijn wij heel flexibel in." 

Bob Tetteroo
“Mijn dag is geslaagd als ik mensen goed heb kunnen helpen. Dat we uiteindelijk een plekje hebben gevonden waar ze blij mee zijn. Een plekje waar ze een fijn gevoel bij hebben en waar ze nog lang en met veel plezier kunnen wonen. Dat hoop ik!”