In woonzorgcentrum De Broekheurnerstede sta je er niet alleen voor!

Om te laten zien hoe het is om te wonen bij Livio vragen we cliëntadviseur Tessa Los wat wonen bij Livio betekent. Tessa is sinds 2022 cliëntadviseur. In deze rol is ze het eerste aanspreek punt voor nieuwe cliënten in woonzorgcentrum De Broekheurnerstede. Ze geeft voorlichting, informatie en kijkt welke zorg haar cliënten nodig hebben, passend bij de zorgvraag. Daarbij luistert ze naar de wensen van haar cliënten en denkt mee over de mogelijkheden. 

Wonen bij Livio 
Zodra je binnenstapt bij woonzorgcentrum De Broekheurnerstede weet je dat het je aan niets gaat ontbreken. Het prachtige gebouw beschikt over 189 appartementen en is gelegen in de gezellige wijk Wesselerbrink, in Enschede Zuid. Het moderne gebouw, dat centraal gelegen is, straalt warmte, openheid en gezelligheid uit. De ruime senioren appartementen zijn voorzien van een eigen voordeur, een keuken, een woonkamer, een slaapkamer en een loggia of balkon.  

De Broekheurnerstede
“Woonzorgcentrum De Broekheurnerstede betekent, warm, gezellig, samenzijn, mooi en staat voor kwaliteit van (gespecialiseerde) zorg op niveau.”

Kwaliteitszorg op maat en verbinding met elkaar

“Je bent hier nooit alleen als je dat niet wilt.”, aldus Tessa. “We horen vaak van mensen die ons de eerste keer bezoeken dat ze aangenaam verrast zijn door de faciliteiten die wij te bieden hebben. Zo kun je heerlijk een kopje koffie nuttigen in ons modern ingerichte Grand café. Maar we hebben ook een supermarkt, een kapsalon, een bibliotheek en worden er gezellige activiteiten georganiseerd door team Welzijn. Op loopafstand bevindt zich een ruim opgezet winkelcentrum. Hier rijdt dagelijks een buurtbus naar toe waar onze cliënten graag gebruik van maken. En niet geheel onbelangrijk de mensen die hier werken zijn vriendelijk en kundig.” 

Prettige woonomgeving op maat

"In deze tijd merken we dat mensen steeds vaker én langer zelfstandig thuis blijven wonen. Men denkt vaak: ”Ach het kan nog wel”, maar dan kunnen ze eigenlijk al niet meer voldoende zelfstandig functioneren, lichamelijk of cognitief (geheugen), om in een woonzorgcentrum te wonen. Ik vind dat persoonlijk zo jammer voor deze groep mensen want onze cliënten wonen met heel veel plezier bij ons. Dat gun je toch iedereen?! Ik hoop dat men eerder de weg naar de huisarts vindt, dat ze zich laten onderzoeken mochten er tekenen aan de wand zijn dat ze bijvoorbeeld vergeetachtig raken of warrig overkomen. Wij kunnen ze zorg op maat aanbieden in een prettige woonomgeving met zorg in de nabijheid.  

Je kunt op De Broekheurnerstede wonen met verschillende zorgvragen. De bewoners die op dit moment bij ons wonen hebben verschillende zorgvragen. Van een lichte zorgbehoefte (wijkverpleging) tot aan meerdere zorgmomenten verdeeld over de dag. Deze bewoners hebben bijvoorbeeld lichamelijke of cognitieve klachten."   

Broekheurnerstede appartement

Volop in ontwikkeling: omgeving optimaliseren 

"Op dit moment brengen wij een aantal verdiepingen in gereedheid voor mensen met dementie. Bewoners kunnen hier eventueel samen met hun partner komen wonen. Naast de zorg in het eigen appartement is er een gezamenlijke huiskamer. Hier kan men overdag terecht voor gezelligheid, gezamenlijke maaltijden en worden er diverse activiteiten georganiseerd. Op deze manier bieden we dagelijkse structuur aan en gezelligheid.  Wij proberen zorg op maat te bieden, zodat we de juiste expertise en zorgkwaliteit in kunnen zetten voor de zorgvraag die de bewoner nodig heeft." 

Informeer naar je mogelijkheden op De Broekheurnerstede

Nu of later wonen in De Broekheurnerstede? Ga tijdig met ons in gesprek en laat je informeren. Als cliëntadviseur kunnen we mensen op weg helpen en ze adviseren. In een gesprek komt er vaak veel meer naar boven dan in eerste instantie gedacht.

En om verzekerd te zijn van een plekje in ons woonzorgcentrum is inschrijven op onze wachtlijst ook een goede voorbereiding voor later. Ook al is de zorgbehoefte nu nog niet aan de orde. Eén à twee keer per jaar word je door ons gebeld en vragen we hoe het gaat.

Mocht je sneller zorg nodig hebben. Bel ons dan! We gaan dan met elkaar in gesprek om te kijken hoe we verder gaan en wat we dan kunnen aanbieden. Ik nodig je dan ook van harte uit voor een oriënterend gesprek en laat je met trots woonzorgcentrum De Broekheurnerstede zien. 

Tessa
“Mijn dag is geslaagd als ik mensen naar tevredenheid heb kunnen helpen en dat ze met een volwaardig en voldaan gevoel naar huis gaan. Daar doe ik het voor!”