Zorg voor jonge mensen met dementie

Livio heeft een kleinschalige woonvoorziening speciaal voor jonge mensen met dementie. Deze woonvorm in locatie Wiedenhof in Haaksbergen is een belangrijke aanvulling op het zorgaanbod voor jong dementerenden met een Wlz indicatie in de regio Twente/Achterhoek. De woonvoorziening bestaat uit een woongroep met acht cliënten die op vroege leeftijd lijden aan dementie. De nadruk van de zorg en ondersteuning ligt op datgene wat nog wél kan. Een vaste dagindeling, structuur en veiligheid staan hierbij voorop. Ook is er veel aandacht voor hobby en sport.

Heldere dagstructuur
Er is een heldere dagstructuur met vaste momenten voor activiteiten en gezamenlijke maaltijden. Ook worden er iedere dag samen huishoudelijke klusjes gedaan als koken, de was en boodschappen. Waar mogelijk helpen de bewoners, en familie, mee. Samen wordt besproken wat de wensen zijn voor het eten en de activiteiten, en daar wordt door de deskundige begeleiding zo goed mogelijk invulling aan gegeven. 

Prettige woonomgeving
De kleinschalige woonvoorziening voor jonge mensen met dementie maakt onderdeel uit van Wiedenhof in Haaksbergen. Dit verpleeghuis is gelegen aan de rand van het centrum van Haaksbergen. De woongroep bevindt zich op de begane grond en cliënten kunnen gebruik maken van de tuin. Bezoek is altijd welkom.

Wilt u meer informatie over de woongroep jonge mensen met dementie? Neem gerust contact op met cliëntadviseur Jose Kanbier (T: 0900 - 9200).​ Zij helpt u graag verder. 

Afdeling jong dementerenden Wiedenhof

Binnen het Wiedenhof woont u gezamenlijk in woongroepen.

IMGL0190 1 kamers
  • Gemeubileerde appartementen
  • Prachtige omgeving
  • Rustig gelegen
  • Volledig nieuwe locatie