Livio

Wij zijn dagelijks dag en nacht bereikbaar, alsook in weekenden en op feestdagen. Bel 0900-9200. Wij helpen u graag.
Mijn Livio

Menu

Dementie op jonge leeftijd

​Bij dementie denken we bijna altijd aan ouderen, maar dementie kan ook op jongere leeftijd voorkomen. Alzheimer Nederland schat dat er in Nederland ongeveer 12.000 mensen zijn die lijden aan een dementiesyndroom dat voor het 65e levensjaar begonnen is. Dementie is een ingrijpende ziekte, zeker als zij zich op jonge leeftijd voordoet. Als jong dementerende staat u nog midden in het leven en in de maatschappij. U werkt, sport, maakt onderdeel uit van een (jong) gezin en bent sociaal actief. Als jong dementeerde stelt u andere eisen aan uw leefomgeving en hebt u een ander soort zorg nodig dan oudere dementerenden. 

Kleinschalig wonen: zorg voor jonge mensen met dementie
In onze locatie Wiedenhof te Haaksbergen hebben we een kleinschalige woonvoorziening speciaal voor jong dementerenden. De kleinschalige woonvorm van Livio is een belangrijke aanvulling op het zorgaanbod voor jong dementerenden in de regio Twente / Achterhoek. De kleinschalige woonvoorziening bestaat uit een woongroep voor gemiddeld acht cliënten die al op vroege leeftijd lijden aan dementie en niet meer thuis kunnen wonen. In de kleinschalige woonvorm staat een gemotiveerd en deskundig team klaar om u zorg en begeleiding te bieden. Huiselijkheid, vriendelijkheid, werkelijke aandacht zijn belangrijke thema’s. Bij ons staat uw leeftijd, vitaliteit, welbevinden (leefplezier) centraal, niet uw ziekte. De nadruk van onze zorg en ondersteuning ligt op datgene waar u nog goed in bent. Een vaste dagindeling, structuur en veiligheid staan voorop. 

Heldere dagstructuur 
Wij bieden een heldere dagstructuur met vaste momenten voor activiteiten en gezamenlijke maaltijden. Gedurende de dag doen we ook huishoudelijke klusjes zoals koken, de was en boodschappen. Waar mogelijk helpen u en uw familie mee. We bespreken samen wat u wilt eten en welke activiteiten u wilt doen. Er is natuurlijk ruimte voor uw hobby’s en sport. Jong dementerende cliënten zijn lichamelijk vaak nog in goede conditie en hebben behoefte aan veel beweging. 

Onder deskundige begeleiding wordt een gestructureerde daginvulling (dagbesteding) aangeboden met aandacht voor de individuele wensen van de bezoeker.​ Verschillende vormen van dagbesteding zijn mogelijk en afhankelijk van de wensen zijn er mogelijkheden om dit zowel binnen als buiten Livio plaats te laten vinden. Wilt u meer informatie over de dagbesteding of wilt u een keer vrijblijvend komen kijken, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Prettige woonomgeving 
De kleinschalige woonvoorziening voor jonge mensen met dementie maakt onderdeel uit van Wiedenhof in Haaksbergen. Dit verpleeghuis is gelegen aan de rand van het centrum van Haaksbergen. De woongroep bevindt zich op de begane grond en cliënten kunnen gebruik maken van de tuin. Binnen de groepswoning heeft u een eigen ruime kamer met eigen sanitaire voorzieningen. Er zijn een bed, nachtkastje en kledingkast aanwezig. Voor de rest kunt u uw kamer inrichten met uw eigen spulletjes, zodat u zich zoveel mogelijk thuis voelt. De keuken en ruime huiskamer deelt u met de andere bewoners. Uw partner, kinderen en/of ander bezoek zijn altijd welkom. Uw familie of naasten kunnen met u activiteiten ondernemen of op stap gaan. Onze vrijwilligers helpen waar mogelijk. De woonbegeleiders ondersteunen u bij individuele en groepsactiviteiten, zoals wandelen, sporten, muziek maken of luisteren en koken. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met cliëntadviseur Jose Kanbier (T: 0900 - 9200).​

We zijn er wanneer nodig

Stuur een mail

Binnen 24 uur reactie op werkdagen

Mail sturen

Bel mij terug

Laat hieronder uw telefoonnummer achter en wij bellen u terug:

Woningen

Geen woningen gevonden.

Aanbod van Livio+

Geen aanbiedingen gevonden.