Livio

Wij zijn dagelijks dag en nacht bereikbaar, alsook in weekenden en op feestdagen. Bel 0900-9200. Wij helpen u graag.
Mijn Livio

Menu

Logeerzorg

​​​​​​​​​​​​Logeerzorg​ of deeltijdverblijf, ookwel respijtzorg geheten, is een tijdelijke volledige overname van zorg met als doel de mantelzorger te onlasten. Mantelzorgers zorgen soms 24 uur per dag, jarenlang, voor hun naaste(n). Om dit vol te kunnen houden is het belangrijk om af en toe de zorg uit handen kunnen geven en een adempauze te nemen.​Dat is alleen mogelijk als zij de zorg op een verantwoorde manier kunnen overdragen. ​Logeerzorg of deeltijdverblijf biedt deze mogelijkheid. Verpleeghuiszorg, maar dan op tijdelijke basis. 
Respijtzorg "tijdelijke vervanging van de mantelzorg"
Ongeveer driekwart van alle zorg is mantelzorg, en daarom is mantelzorg het fundament onder ons zorgstelsel.​ Respijtzorg is de verzamelnaam voor uiteenlopende vormen van mantelzorgvervanging. Thuis of buitenshuis, geboden door familie, vrijwilligers of professionals, gefinancierd uit eigen middelen, door de zorgverzekeraar, de Wlz of de Wmo. 

Logeerzorg en deeltijdverblijf (WLZ) bij Livio
De overname van de zorg kan incidenteel zijn, bijvoorbeeld tijdens een vakantie, dan hebben we het over logeerzorg. Maar het kan ook gaan over structurele zorg, bijvoorbeeld wekelijks een dagdeel of maandelijks een weekend, dan spreken we over deeltijdverblijf. Dit laatste biedt mantelzorgers structureel  meer flexibiliteit door zorg thuis te combineren met zorg in een instelling. Hiermee blijft zorg thuis langer haalbaar en/of is een geleidelijke overgang naar volledig verblijf mogelijk.  

Die verschillende mogelijkheden voor respijtzorg is nodig om vervangende zorg op maat te kunnen afstemmen op specifieke beperkingen, leeftijd en leefstijl van de verzorgde.​

We zijn er wanneer nodig

Stuur een mail

Binnen 24 uur reactie op werkdagen

Mail sturen

Nieuwsbrief

Laat hieronder uw e-mailadres achter

Woningen

Geen woningen gevonden.

Aanbod van Livio+

Geen aanbiedingen gevonden.