Livio

Wij zijn dagelijks dag en nacht bereikbaar, alsook in weekenden en op feestdagen. Bel 0900-9200. Wij helpen u graag.
Mijn Livio

Menu

Vrijwilliger thuiszorgteam

​​​Livio is op zoek naar vrijwilligers die willen bijdragen aan een mooie en waardevolle dag voor onze kwetsbare cliënten in de thuiszorg. Het doel van de functie is om samen met het thuiszorgteam, zelfstandigheid van cliënten te bevorderen en vertrouwen op te bouwen bij het dagelijks functioneren na een val of opname, zodat cliënten kunnen (blijven) deelnemen aan het maatschappelijke en sociale leven, waardoor ook het gevoel van eenzaamheid wordt beperkt. Je werkt samen aan preventie ter voorkoming van acute proberen.

Taakomschrijving
Als vrijwilliger ondersteun je op allerlei gebied het thuiszorgteam in een verlengde arm constructie. Je overlegt met en ontvangt directe aanwijzingen van de contactpersoon uit het thuiszorgteam. Je gaat bijvoorbeeld kortdurend op bezoek bij cliënten in de thuiszorg en bent in staat om als luisterend oor te fungeren, begeleiding te bieden of de professionals in te schakelen. Je hebt een signalerende functie, spoort individuele problemen op en maakt dit bespreekbaar met het thuiszorgteam.

Je begeleidt, ondersteunt en stimuleert de cliënt op maat en vergroot mogelijk het netwerk van de cliënt, of je ontlast tijdelijk de mantelzorger of brengt rust. Eventueel maak je samen met de cliënt een weekschema voor dagstructuur. Daarnaast kunnen je werkzaamheden ook bestaan uit andere ondersteunende taken voor het thuiszorgteam. Uiteraard in overleg met jou.

Vereiste vaardigheden
Je bent een warm, sociaal en betrokken persoon. Je bent geduldig, cliëntgericht, kan je verplaatsen in een ander en je bent in staat om verbinding te leggen. Je hebt een goede gespreks- en schrijfvaardigheid en je kunt goed samenwerken.

Overige
Je bent gemiddeld 4 uur of meer per week beschikbaar. Wij vinden het prettig als je hierin flexibel wilt en kunt zijn. Inzet van je uren en taken doe je in overleg met het thuiszorgteam.

Het is een pré als je hebt gewerkt in of kennis hebt van de zorg.

De selectie vindt in drie stappen plaats: kennismaking (intake), proefplaatsing (6 weken) en daarop volgt de aanstelling.

Meer informatie of aanmelden? 
Wil je meer informatie of wil je je aanmelden voor de vacature 'vrijwilliger thuiszorgteam', neem dan contact op met de coördinatoren Welzijn, via vrijwilligerswerk@livio.nl​ of 0900-9200.

We zijn er wanneer nodig

Stuur een mail

Binnen 24 uur reactie op werkdagen

Mail sturen

Vrijwilliger worden bij Livio?

Meer weten over vrijwilligerswerk, klik dan op de onderstaande link:

Verstuur

Woningen

Geen woningen gevonden.

Aanbod van Livio+

Geen aanbiedingen gevonden.