Omega 3-vetzuren
In vis zit meer onverzadigd vet dan in vlees. Dit zijn de zogenoemde ‘goede vetten’ die het lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Hoeveel Omega-3 er in de vis zit, is afhankelijk van de soort. Vette vissoorten zoals zalm, makreel en haring zijn rijk aan Omega-3, wat helpt bij de bescherming tegen hart- en vaatziekten. Vis is 'vet' als er meer dan 5% vet inzit. Hoeveel vet er in uw stukje vist zit kunt u vragen aam uw visboer of lezen op het etiket.
Vitamine D
Naast Omega-3 vindt u in vette vis ook vitamine D. Het lichaam heeft deze voedingsstof nodig om botten en tanden sterk te houden. Het is goed voor de weerstand en de werking van de spieren.
Eiwitten
Eiwitten zijn essentieel om het spierweefsel in stand te houden. Ze helpen om de bloeddruk te verlagen en de bloedvaten soepel te houden.