Eet wat je wil dag!

Deze dag is niet ontstaan ‘voor de lol’ maar meer om mensen juist een positief gevoel te geven over hun lichaamsgewicht en om de stress van het dieet voor één dag in het jaar weg te nemen. Eet-wat-je-wil-dag is in het leven geroepen door twee Amerikaanse acteurs, Thomas & Ruth Roy.  

Jaarlijks zijn er steeds meer mensen bezig met hun gewicht of met hun voedsel inname, met elk jaar een nieuwe voedseltrend. Denk bijvoorbeeld aan het gluten-vrije dieet, het keto-dieet of bijvoorbeeld koolhydraat-arm eten. Het is de bedoeling om je bewuster te maken van dergelijke dieet-programma’s door een simpele dag als eet-wat-je-wil-dag. 

Zo'n “sjoemel-dag” is goed voor de mensen onder ons die een dieet volgen, omdat je zo minder snel wordt blootgesteld aan de verleidingen wanneer je bijvoorbeeld door de supermarkt loopt. Daarnaast geeft dit iedereen de gelegenheid geeft om het goed bedoelde “nieuwjaarsdieet “voor één dag vaarwel te zeggen, waardoor de "druk “minder groot is.  

Eetwatjewildag1

De ideale 'cheat-day'

Naast de ideale ‘cheat day’ is eet-wat-je-wil dag ook hét uitgelezen moment om die ene snack, dat nieuwe broodje of dat bijzondere gerecht te proberen zonder op de calorieën te hoeven letten. Pak dus je favoriete receptenboek er maar bij, want vandaag heb je de gelegenheid om dit ogenschijnlijk heerlijke gerecht te proberen! 

Eigenlijk is een eet-wat-je-wil dag best gezond dus! 

Namens de diëtisten van Livio