Eenzaam? We helpen u het sociale vangnet te vergroten!

De coronacrisis heeft behoorlijke schade aan ons sociale netwerk aangericht. We zaten thuis, mochten de deur niet uit en zagen geen familie en vrienden. Eenzaamheid is sinds Corona niet meer alleen een probleem voor senioren, iedereen heeft kunnen ervaren wat eenzaamheid is. 

We willen u daarom helpen. Helpen om weer onder de mensen te komen, nieuwe contacten op te doen, er gewoon eens op uit te gaan en vooral te voorkomen dat u zich alleen voelt! 

Wordfeud For Iphone 217X300
65A2245 Bewerkt

Onze tips

Dus, laten we bij het begin beginnen: Ga er op uit en ontmoet nieuwe mensen!

Dat klinkt lastiger dan het is. Inmiddels is er weer veel mogelijk op het gebied van activiteiten in uw omgeving. Loop eens binnen bij de lokale Livio locatie bijvoorbeeld en doe mee aan een potje Bingo, of pak een oude hobby op door u aan te melden voor een leuke workshop of cursus. Leer Indisch koken, tassen maken, cocktails schudden, of wat u dan ook leuk lijkt! U zult zien dat er altijd meer mensen zijn dan u denkt en dat er zeker ook mensen zijn waar u een goede klik mee heeft! 

Leer digitale vaardigheden

U hoeft echt niet te leren hoe u een hele website ontwikkelt, maar het kan zeer waardevol zijn om toch een tablet, computer of laptop aan te schaffen en u dit eigen te maken. De wereld speelt zich namelijk ook voor een groot deel online af. Maak een account aan op social media en kom in contact met vrienden van vroeger, of download een leuk spelletje zoals Wordfeud of Gardenscapes. Gek op Rummikub? Zelfs daar is een app voor: Rummified! U doet namelijk enorm veel nieuwe contacten op in deze spelletjes en u heeft direct iets leuks te doen ;-)

Neem een huisdier

Heeft u al eens gedacht aan een huisdier? Een hond bijvoorbeeld? Zo bent u er iedere dag even uit en hondenbezitters maken veelal een praatje onderling. Plus, wie vindt het nu niet leuk om lekker te kroelen op de bank met een pluizenbal naast zich?

Livio biedt overigens tal van leuke activiteiten en evenementen aan onder LivioPlus. Dat is zeker de moeite om eens te bekijken. Want ook wanneer u geen zorg nodig heeft vinden wij het belangrijk om u te helpen en ondersteunen waar nodig! 

Klik voor de mogelijkheden die LivioPlus biedt op onderstaande knop.