Nationale Burendag

Elk jaar op de vierde zaterdag van september wordt er in vele straten in Nederland Burendag gevierd. Een initiatief van Oranje Fonds en Douwe Egberts. Deze dag is in het leven geroepen om mensen in contact te brengen met hun buren. Want hoe fijn is het als u uw buren beter leert kennen? Niet alleen als er iets aan de hand is, maar ook voor dat gezellige kopje koffie of dat praatje in de tuin. 

Nu hoeft u niet meteen te denken dat u een buurt BBQ moet organiseren hoor. Maar kent u uw buren goed genoeg om een kopje suiker te lenen? Weet u hoe uw buren heten? Of welke beroep ze uitoefenen? Want hoe fijn is het dat u elkaar toch een beetje kent?!

Omdat Burendag altijd in het teken staan van het in contact komen met elkaar, hebben wij wat handige initiatieven op een rijtje gezet waarmee u nog makkelijker contact kunt maken met uw buurt!

Nextdoor.nl

Wanneer u wilt weten wat er allemaal in uw buurt gebeurt is nextdoor.nl zeker een handige tool. Of het nu gaat om het vinden van een hulp in de huishouding, de vermissing van een kat of tips over veiligheid. U vindt het gemakkelijk op nextdoor.nl. U kunt eenvoudig de app downloaden op uw telefoon of een bezoekje brengen aan de website. Wie weet ontmoet u via Nextdoor wel buren waarvan u niet wist dat u ze had!

Thuisgekookt.nl

Wie houdt er nou niet van lekker eten? Via thuisgekookt.nl kunt u zich aanmelden om voor een ander te koken, maar ook wanneer u graag eens voor u laat koken! 

Speciaal voor Burendag en de week tegen de eenzaamheid organiseert thuisgekookt.nl van 24 september tot en met 3 oktober de Kook Voor Je Buur 10-daagse. Dus kook ook eens mee voor een buur! 

Verras uw buur

Misschien kent u iemand uit uw buurt die wel wat extra aandacht kan gebruiken. Verras hem of haar dan met een leuke kaart. Het Oranje Fonds heeft speciaal hiervoor kaarten laten ontwerpen welke gratis aan te vragen zijn. Verras uw buur dus met een leuke kaart! 

Breng een bezoekje aan...

Veel wijkcentra, buurthuizen, dorpshuizen, woonzorgcentra en verpleeghuizen besteden aandacht aan Nationale Burendag. Wilt u uw buurt beter leren kennen en tegelijkertijd maatschappelijk betrokken zijn? Breng dan eens een bezoekje aan één van deze centra. Er worden vaak laagdrempelige en gezellige activiteiten georganiseerd onder het genot van een kopje koffie of thee! 

Kortom, er is genoeg te beleven als u er maar oog voor heeft!  
 
Wij wensen u een fijne en gezellige Burendag!

 

Bron: burendag.nl