De vijf leukste sporten om eens te proberen!

Dat sporten en bewegen goed zijn voor lichaam en geest hoeven we u vast niet uit te leggen. Het kan wel een uitdaging zijn om een leuke en passende sport te vinden. Wij hebben daarom een aantal populaire sporten voor u op een rijtje gezet. 

Fitness 

Er zijn tegenwoordig tal van fitnessclubs die ook voor u een passend aanbod hebben of een trainingsschema voor u op kunnen stellen. U hoeft dus echt niet met gewichten te gooien of kilometers op de loopband te staan. Vindt u het vervelend om tussen al die fitboys en -girls te staan? Geen probleem, vraag bij de receptie gewoon naar de uren waarop het rustig is! 

Yoga & Tai Chi

Yoga alleen voor jonge meiden? Absoluut niet! Yoga, maar ook Tai Chi zijn erop gericht om de spieren soepel te houden en om lichaam en geest met elkaar te verbinden. Dus juist ook erg geschikt wanneer u ouder wordt. Tai Chi is gericht op vloeiende, constante bewegingen en wordt ook gebruikt als bewegingstherapie. Yoga richt zich daarentegen meer op ademhalen en flexibiliteit. Dus wanneer u een sport zoekt waarbij de focus ligt op het loslaten van spanning, het verbeteren van de houding, balans en flexibiliteit, dan zijn Yoga en Tai Chi goede, en hele hippe, opties!

Yoga2
Zwem1
Sport2

De leukste sporten op een rijtje!

Zwemmen

Ook het baantjes trekken blijft onverminderd populair. Met zwemmen traint u het gehele lichaam, maar ontziet u de gewrichten. Ook ideaal wanneer u chronische klachten heeft of wanneer u moet herstellen van een blessure. Zo kunt u alsnog aan uw conditie, of herstel werken!  Wilt u afvallen? Ga dan eens zwemmen in een recreatieplas of buitenbad. Om warm te blijven moet het lichaam namelijk extra  calorieën verbranden. Haal uw zwempak of zwembroek dus maar uit de kast! 

Fietsen en wielrennen

Met fietsen kunt u ook flink wat calorieën verbranden. Vooral wanneer er lange afstanden gemaakt worden of een intensief trapvermogen geleverd wordt. Nóg interessanter wordt het wanneer u een training met intervallen doet. Daarin wisselt u periodes van hoog vermogen af met periodes van een rustiger tempo om weer op adem te komen. Heeft u een elektrische fiets? Probeer dan het ondersteuningsniveau zo lang mogelijk laag te houden.

Wandelen

Uiteraard lopen we allemaal wel op een dag. Maar lang niet iedereen komt aan een half uur stevig doorlopen per dag. Dat doet namelijk al wonderen voor de stofwisseling en conditie. Trekt u de prestatie verder door tot 10.000 stappen per dag, dan beschermt u zich tegen overgewicht, diabetes, hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten. Kleine tip: die stappen kunt u bijhouden met een stappenteller om de pols of op met een app op de telefoon.

Wij kunnen u niet adviseren welke sport het beste bij u past. Maar we adviseren wel altijd in beweging te blijven. Gelukkig kan dat gemakkelijk. Ook bij u in de buurt!