Livio

Wij zijn dagelijks dag en nacht bereikbaar, alsook in weekenden en op feestdagen. Bel 0900-9200. Wij helpen u graag.
Mijn Livio

Menu

Lichamelijk gehandicapten

​​​​​​​​​​​​​​​​De lichamelijk gehandicapten afdelingen zijn bestemd voor cliënten​ met een handicap of functiebeperking.​​ Onze begeleiding is gericht op zelfregie. We bieden hiervoor kleinschalige woonoplossingen. Je hebt bij ons een eigen plek, eigen huis, die je zelf kunt inrichten.​

Goed wonen en welzijn staat bij ons centraal en huishoudelijke en persoonlijke zorg (24 uur zorg) zijn in de buurt.​​Op jezelf maar niet alleen, zo woon en leef je bij ons. Samen met buren en onze medewerkers vorm je een kleine gemeenschap. Hoe intensief je daarbij met de andere omgaat bepaal je daarbij zelf. Het is voor ons belangrijk dat je gelijkgestemden vindt. We ​zoeken daarom voor nieuwe bewoners dan ook een plek waarin die zich het best voelt.

Dagactiviteiten bij DAC de Singel

Onder de naam Dagactiviteitencentrum De Singel is er door Livio een centrum opgezet voor mensen met een lichamelijke beperking die op zoek zijn naar een aangepaste leer– of werkplek. De activiteiten zijn van educatieve en arbeidsmatige aard, maar creativiteit en talenten kunnen ontwikkeld worden. Gedurende de hele dag is er professionele zorg en begeleiding aanwezig. DAC De Singel ligt op het terrein van Verpleeghuis Het Wiedenbroek in Haaksbergen.

Wie zijn onze deelnemers?
DAC de Singel is er voor mensen met een lichamelijke beperking, al dan niet met een NAH-aandoening (Niet Aangeboren Hersen-letsel). Verder kunnen ook deelnemers met een NAH indicatie bij ons terecht. Tijdens de dagbesteding gaan we uit van de mogelijkheden van onze deelnemers en zullen de uitdaging aangaan om deze verder uit te breiden. Wanneer een hele dag werken een te grote belasting is, kan er worden gekozen om halve dagen te komen. De meeste deelnemers wonen in de kleinschalige woonvormen van Livio in Haaksbergen. Maar natuurlijk kan er ook vanuit de thuissituatie aan ons programma worden deelgenomen.

Deskundige begeleiding
Binnen DAC de Singel is een enthousiast en deskundig team werkzaam. Iedere activiteit heeft een eigen begeleider, daarnaast is er vaak ondersteuning van één of meerdere vrijwilligers. Er wordt gewerkt in kleine groepen. Uitgangspunt voor de begeleiding zijn afspraken voortvloeiend uit het zorgplan. Binnen DAC De Singel wordt gestreefd naar een veilige en goed uitgeruste werkomgeving voor deelnemers en begeleiders.

Op dit moment zijn er de volgende mogelijkheden:
  • Kaarsenmakerij
  • Schilderen
  • Houtbewerking
  • Tuingroep
  • Zeepmakerij
  • Knuffels maken
  • Computer en vormgeving
  • Educatie individueel of in een groep

Kunstuitleen en verkoop van gemaakt werk
De producten die binnen DAC de Singel worden gemaakt zijn te koop bij de locatie. Daarnaast brengen we het dagactiviteitencentrum onder de aandacht op markten, beurzen en kunstmanifestaties. Een unieke kans voor deelnemers om als kunstenaar faam te maken.

Een unieke kans om als kunstenaar faam te maken!
Aanmelden en meer informatie
Om deel te kunnen nemen aan het programma van DAC de Singel, is er een indicatie van het C.I.Z. (Centrum Indicatie Zorg) noodzakelijk.

Wilt u meer weten over De Singel of de aanmeldprocedure? Neem dan contact op met één van de Livio cliëntadviseurs via: 0900-9200.

DAC de Singel
Wiedenbroeksingel 4
7481 BT HAAKSBERGEN
singel@livio.nl

We zijn er wanneer nodig

Stuur een mail

Binnen 24 uur reactie op werkdagen

Mail sturen

Nieuwsbrief

Laat hieronder uw e-mailadres achter

Woningen

Geen woningen gevonden.

Aanbod van LivioPlus

Geen aanbiedingen gevonden.