Livio

Wij zijn dagelijks dag en nacht bereikbaar, alsook in weekenden en op feestdagen. Bel 0900-9200. Wij helpen u graag.
Mijn Livio

Menu

Vaktherapie

​Vaktherapie is de overkoepelende naam voor beeldende therapie, danstherapie, dramatherapie, muziektherapie en psychomotorische therapie. In de behandeling staan vooral doen en ervaren centraal.
Bij Livio bieden we muziektherapie en dramatherapie. Dramatherapie richt zich bij ons met name op het levensverhaal en op het toepassen van de principes uit de “moderne dementiezorg”. 

Naast of in de afronding van de behandeling geven de vaktherapeuten adviezen over de inrichting van de omgeving, bejegeningsvormen en gebruik van dynamische materialen. Er wordt nauw samengewerkt met mantelzorgers, verzorgend personeel en andere behandeldisciplines.​

Effect
De door de cliënt opgedane ervaringen in vaktherapie leiden tot nieuwe vaardigheden en inzichten die praktisch toepasbaar zijn in het dagelijks leven. Vaardigheden kunnen liggen op emotioneel, cognitief, sociaal of lichamelijk gebied.

Voor wie is vaktherapie bedoeld?

Vaktherapie is een behandelvorm voor mensen met onder andere motorische, communicatieve en psychosociale problematiek. Voorbeelden hiervan zijn: Parkinsons, CVA, NAH, MS, dementie, depressie, angstklachten, lichamelijk of psychisch trauma, verliesverwerking, concentratieproblemen, negatief zelfbeeld, gedragsproblemen, relatieproblemen, gezinsproblematiek, burn-out, emotionele problemen.

We zijn er wanneer nodig

Stuur een mail

Binnen 24 uur reactie op werkdagen

Mail sturen

Bel mij terug

Laat hieronder uw telefoonnummer achter en wij bellen u terug: